Igor Stanojevic. Beldocs.jpg
Игор Станојевић
Белдокс промо

Игор Станојевић
Белдокс промо

Филмски и позоришни програм

ПРЕДСТАВЉЕН ПРОГРАМ 17. МЕЂУНАРОДНОГ ФЕСТИВАЛА БЕЛДОКС: Више од 100 документараца на 11 локација у Београду

23.04.2024.

ПРЕДСТАВЉЕН ПРОГРАМ 17. МЕЂУНАРОДНОГ ФЕСТИВАЛА БЕЛДОКС: Више од 100 документараца на 11 локација у Београду
Величина слова

Програм Међународног фестивала документарног филма Белдокс, који ће се по 17. пут одржати у Београду, али и другим градовима у Србији у периоду од 22. до 29. маја, представљен је данас у Биоскопу Балкан.

Када се одржава

29. мај


Присутнима су се испред Белдоцс фестивала обратили - Мара Прохаска Марковић, директорка фестивала, Марко Грба Сингх, уметнички директор фестивала и Игор Станојевић, селектор Белдоцса и најавили богат филмски и пратећи програм као и бројне новине овогодишњег издања фестивала. 

Филмски програм биће сачињен од 103 филма, међу којима је 13 светских, 1 европска, 59 регионалних и 24 српске премијере, као и 25 пројеката у развоју или различитим фазама продукције. На једанаест локација у граду – Дом омладине Београда, Југословенска кинотека, Кинотека у Косовској, Дворана Културног центра Београда, Цинеплеџџ Ушће, Арт биоскоп Коларац, Центар за културу Влада Дивљан, Биоскоп Балкан, Факултет за медије и комуникације, Нова Искра, Енџио хаб – као и на телевизији Инсајдер и Белдоцс+ ВОД платформи, публика ће бити у прилици да види неке од најзначајнијих документарних филмова из претходне и текуће године. Целокупан програм фестивала доступан је од данас на интернет страници beldocs.rs где се директно могу купити улазнице.

Подели вест