Hrabra hajducica 12 foto Nikola Kljajic.jpg
Никола Кљајић

Никола Кљајић

Филмски и позоришни програм

ПРЕМИЈЕРА „ХРАБРЕ ХАЈДУЧИЦЕ” У ОМЛАДИНСКОМ ПОЗОРИШТУ „ДАДОВ”: Представа нас учи како да останемо доследни својим мислима, речима и делима

03.06.2024.

ПРЕМИЈЕРА „ХРАБРЕ ХАЈДУЧИЦЕ” У ОМЛАДИНСКОМ ПОЗОРИШТУ „ДАДОВ”: Представа нас учи како да останемо доследни својим мислима, речима и делима
Величина слова

У Омладинском позоришту „Дадов” у четвртак 6. јуна и у петак, 7. јуна, од 20 часова одржаће се 271. премијера са представом „Храбра хајдучица” у режији Николе Кљајића.

Где се одржава

Омладинско позориште „Дадов”


Када се одржава

7. јун


Представа „Храбра хајдучица” рађена је по тексту Немање Остојића, музику за представу је компоновао Никола Смоловић, вокалне деонице Милица Буразер која је била и инструкторка певања, сценографију је осмислила Јована Стефановић, костим Теа Терзић, кореографију Јелена Арсић, а текстове сонгова написао је Немања Остојић. У раду на представи учествовали су и Драган Суботић (асистент редитеља), Дуња Ристић (асистенткиња сценографа), Давид Кувељић као асистент композитора, сценографију је израдио Сашко Крстев, а ауторка плаката је Теа Терзић.

Радња представе смештена је у доба турске власти у Србији, а њен централни мотив је буна против Турака, у којој пресудну улогу има девојка Мила која ће својим деловањем, упркос почетном неповерењу и омаловажавању околине, допринети успеху побуне. Представа је рађена по мотивима анимираног филма „Мулан” куће „Disney”, а урађена је у маниру мјузикла.

Редитељ Никола Кљајић је истакао да и сам наслов представе каже да нас она учи храбрости да изразимо себе и своје биће, да се заузмемо за оно до чега нам је стало или за ону особу до које нам је стало, да негујемо сопствено биће, останемо храбри и да се држимо својих мисли у глави и речи у устима. Он каже да је одлучио да представу уради као мјузикл јер сматра да ће публици поред одличног духовитог текста бити занимљиви сонгови, кореографије и један другачији стил игре. С друге стране, још важнијим аспектом ове одлуке сматра неговање осталих талената (поред глумачког) код сваке индивидуе. Свако је, како је рекао, имао прилику да нам представи свој плесачки, музички, акробатски таленат, поред глумачког који су искористили да подигну представу „Храбра хајдучица” на један нови ниво.

У представи играју: Милица Ивошевић / Тара Петровић, Андреја Стевић, Софија Ђурковић / Дејана Делић, Андреа Стефановић / Ања Ћуић, Миња Ђелкапић / Мина Ракочевић, Новак Тејовић / Александар Антонић, Александар Бовдуј / Вељко Вујовић, Теодосије Поповић, Вељко Драгачевић / Симон Вујић, Георгије Станић / Теодор Радивојевић, Александар Јовановић, Тадија Петровић / Жарко Гостиљац, Коста Дабић / Константин Јовановић, Ива Галовић, Анђела Копил, Андрија Гломазић, као и низ других, саопштено је из Омладинског позоришта „Дадов”.

Подели вест