Kadar iz filma Nepoželjni_foto Promo.jpg
промо

промо

Филмски и позоришни програм

„НЕПОЖЕЉНИ" ЛАЏА ЛИЈА ОТВАРАЈУ ФЕСТИВАЛ ФРАНЦУСКОГ ФИЛМА: Улаз на све пројекције под отвореним небом БЕСПЛАТАН

16.06.2024.

„НЕПОЖЕЉНИ" ЛАЏА ЛИЈА ОТВАРАЈУ ФЕСТИВАЛ ФРАНЦУСКОГ ФИЛМА: Улаз на све пројекције под отвореним небом БЕСПЛАТАН
Величина слова

Шесто издање Фестивала француског филма почиње 19. јуна пројекцијом остварења „Непожељни" аутора Лаџа Лија на Косанчићевом венцу.

Где се одржава

Косанчићев венац


Када се одржава

23. јун


И ове године на фестивалу ће бити приказана остварења најновије француске кинематографије који ће бити приказани под ведрим небом на Косанчићевом венцу, Силосима Београд и у звездарском парку Београд башта, али и у мтс Дворани.

Фестивал ће у среду, 19. јуна у 21 час на Косанчићевом венцу отворити остварење „Непожељни" аутора Лаџа Лија. Након пројекције биће одржан разговор са редитељем и глумцем Алексијем Манентијем, публици познатом по улози у филму Чувари формуле. 

Током фестивала биће приказано још осам остварења у главном програму, док ће Оф програм - Циклус спорт на филму бити посвећен Олимпијским играма које се ове године одржавају у Француској. 

У оквиру Главног програма фестивала биће приказан филм који је отворило овогодишњи филмски фестивал у Кану „Други чин" Кентена Дипијеа, као и остварења „Друга рунда" Албера Дипонтела, „Господин Блејк" Жила Легардинијеа (главна улога Џон Малкович), „Киселина" Жиста Филипоа, „Повратак" Катрин Корсини, „Само нас двоје" у режији Валери Донзели, „Случај Голдман" Седрика Кана и остварење „Ван сезоне" аутора Стефана Бризеа. 

У оквиру Оф програма посвећеног спорту публика ће имати прилику да ужива у остварењима „Хом гејмс" Алисе Коваленко, „Слалом" Шарлен Фавије и „Вештице са истока" Жилијана Фароа.

Све пројекције на отвореном почињу у 21 час. Улаз на пројекције у Београду је слободан, бесплатне улазнице за пројекције у мтс Дворани се преузимају 15 минута пре почетка пројекције.

Подели вест