Samo nas dvoje_kadar iz filma_foto Promo.jpg
Кадар из филма Само наз двоје
промо

Кадар из филма Само наз двоје
промо

Филмски и позоришни програм

ДРУГИ ДЕО ФЕСТИВАЛА ФРАНЦУСКОГ ФИЛМА НА УШЋУ: Улаз на пројекције СЛОБОДАН

02.07.2024.

ДРУГИ ДЕО ФЕСТИВАЛА ФРАНЦУСКОГ ФИЛМА НА УШЋУ: Улаз на пројекције СЛОБОДАН
Величина слова

Други део Фестивала француског филма биће одржан на Ушћу од 4. до 7. јула 2024. године.

Где се одржава

Ушће, плато узмеђу кула


Када се одржава

7. јул


Фестивал француског филма своје шесто издање наставља пројекцијама филмова на платоу између две куле пословног и шопинг центра “Ушће” на Новом Београду од четвртка, 4. јула до недеље, 7. јула. Пројекције почињу у 21 час, а улаз је слободан

У биоскопу на отвореном биће приказани филмови „Господин Блејк”, „Само нас двоје”, „Случај Голдман” и „Други чин”. 

Остварење „Господин Блејк" Жила Легардинијеа (главна улога Џон Малкович) биће приказано у четвртак, 4. јула. Откад је изгубио жену, Ендру Блејк нема воље ни за чим. Одлучује да оде из Лондона и врати се у Француску, у кућу где су се њих двоје упознали, међутим путовање у стара сећања о лепим данима не одвија се како је предвидео. 

У петак, 5. јула публика ће имати прилику да погледа филм „Само нас двоје" у режији Валери Донзели. Када је Бланш упознала Грегоара, помислила је да је то човек ког је целог живота тражила. Убрзо се заљубљују једно у друго и одлучују се за заједнички живот. Пар се сели, Бланш се удаљује од својих родитеља и своје сестре близнакиње и почиње да живи нови живот. Међутим, како време пролази, схвата да је љубав њеног живота изузетно посесиван и опасан човек. 

Пројекција филма „Случај Голдман" Седрика Кана биће одржана у суботу, 6. јула. У априлу 1976. године, одвија се суђење Пјеру Голдману, екстремном левичару оптуженом за четири оружане пљачке у којима су страдале две апотекарке. Он тврди да је невин и за веома кратко време у јавности постаје икона интелектуалне левице. Млади адвокат Жорж Киежман га брани. Међутим, њихови односи у току суђења постају затегнути. Голдман провоцира суд ризикујући да добије настрожију казну. 

Филм који је отворио овогодишњи фестивал у Кану „Други чин" Кентена Дипијеа биће приказан у недељу, 7. јула. Прича овог филма прати Флоранс која жели да упозна Давида, човека у ког је слепо заљубљена, са својим оцем Гијомом. Међутим, Давид није заинтересован за озбиљну везу са Флоранс и жели да је се отараси тако што ће је отерати у загрљај свог друга Вилија. Њих четворо налазе се једног дана у ресторану усред недођије… 

Више информација о програму може се наћи на фестивалском сајту: : https://festivalfrancuskogfilma.rs/ и на сајту Француског института у Србији: https://www.institutfrancais.rs/festival-francuskog-filma-2024/ као и на друштвеним мрежама.

 Трејлер филма „Само нас двоје" можете да погледате испод. 

Подели вест