image (1).png
промо

промо

Манифестације

КУЛТУРА ЦИНЦАРА: Уз музику, изложбе и предавања сазнајте више о својим суграђанима

01.06.2022.

КУЛТУРА ЦИНЦАРА: Уз музику, изложбе и предавања сазнајте више о својим суграђанима
Величина слова

Манифестација „Данi цинцарске културе“ биће одржана 2. и 3. јуна у Кући краља Петра I када ће бити одтворена изложба уз пратеће културне програме.

Где се одржава

Кућа краља Петра I


Када се одржава

2-3. јуна


Захваљујући Министарства за културу и информисање СЦД „Луњина“ наставља традиционално да организује „Дане цинцарске културе“, прграм који је посвећен Националном дану Цинцара. Овогодишњи програм осмишљен је тако да покаже да су Цинцари присутни и да активно учетствују у животу међу грађанима Србије.


Посетиоце Центра за културу Кућа краља Петра I очекује отварање изложбе графичког дизајнера Ивана Апостолског од 17 часова, након чега следи предавање професора др Чедомира Чупића под називом „Утицај Цинцара на формирање грађанског друштва у Србији“. Програм ће бити праћен традиционалном музиком.


Представљање породице Апостолски као део пројекта „Цинцари кроз породично сећање“ који раде Етнографски институт САНУ и МАНУ на програму је 3. Јуна у 18 часова. Следи „Прича о Крушеву“ коју ће испричати Иван Андрески. Исте вечери ће певачка група „Луњине“ извести низ цинцарских градских песама.

Подели вест