Event-cover_MASA-127-SRB (1).jpg
промо

промо

Манифестације

ДОЂИТЕ ДА ЗВОНИМО НА СВА ЗВОНЦА,ЈЕР БИЦИКЛ ЈЕ УВЕК У МОДИ! Обуци се шик и крени у авантуру поводом светског дана бицикла

02.06.2022.

ДОЂИТЕ ДА ЗВОНИМО НА СВА ЗВОНЦА,ЈЕР БИЦИКЛ ЈЕ УВЕК У МОДИ! Обуци се шик и крени у авантуру поводом светског дана бицикла
Величина слова

Поводом прославе Светског дана бицикла, УН Србија, Амбасада Краљевине Холандије и Улице за бициклисте организују Бицикл шик вожњу, и то у петак, 3. јуна 2022, од 17.00 на Тргу Републике!

Где се одржава

Трг републике


Када се одржава

03. јун


Генерална скупштина Уједињених нација је 2018. прогласила 3. јун за Међународни дан бицикла, чиме је препознала значај овог превозног средства и његов допринос постизању Циљева одрживог развоја. Међународни дани су прилика да се повећа информисаност о одређеним питањима и да се позове на акцију, и то је управо оно што овај догађај чини.

Рута води преко Новог Београда, дела града познатог по велком броју пословних центара где ће бити промоција бицикла као идеално превозно средство за одлазак на посао, али и до школе, факултета или за вечерњи излазак. Идеја је да се послодавцима поручи да брига о запосленима подразумева обезбеђивање услова да се на посао дође најздравијим превозним средством, а доносиоцима одлука да брига о грађанима и грађанкама подразумева улагање даљих напора у развој разумне бициклистичке инфраструктуре и реализацију планираних бициклистичких стаза.

Оно што је занимљиво, организатори позивају учеснике да се обуку шик, онако како би ишли на пословни састанак, али и у вечењи излазак или у позориште. Циљ манифестације је да се покаже да вожња бицикла није активност која захтева специјалну спортску опрему, већ безбедне услове за вожњу, бициклистичке стазе, мирнији саобраћај и мање моторног саобраћаја на улицама.

У догађају ће учествовати и високи представници УН Србија, Амбасаде Краљевине Холандије и Улица за бициклисте.

Подели вест