Promocija Padre,iditoe SKC foto Ivan Live Producition (1).jpg
Иван Live Producition

Иван Live Producition

Манифестације

КАО ПОСЛИЈЕ БОЛЕСТИ, ОПЕТ УЧИМ ЈЕСТИ, ХОДАТИ! Нова књига у чувеном серијалу већ на промоцији је освојила срца читалаца

27.05.2022.

КАО ПОСЛИЈЕ БОЛЕСТИ, ОПЕТ УЧИМ ЈЕСТИ, ХОДАТИ! Нова књига у чувеном серијалу већ на промоцији је освојила срца читалаца
Величина слова

Нова књига Жарка Лаушевића Падре, идиоте! у издању београдске Хипатие, је пред читаоцима, а у препуној дворани СКЦа одржана је промоција књиге на којој су говорили његове колге.

На 235 страница, писац Жарко Лаушевић осваја читаоце пре свега емоцијама и хумором. И својим прецизно нијансираним, а опет тако лапидарним опаскама о свету који се „много променио од када сам из њега изашао.“ Као и претходне Лаушевићеве књиге, и ова представља не само занимљиво штиво, већ и валидан извор историјских података.

Популарни глумац наставља своје дневничке белешке које почињу у тренутку када излази из затвора у коме је провео четири године и седам месеци. Поново на слободи и нови живот у Београду. Са супругом Анитом, којој је књига посвећена, са децом, породицом...

Ти први дани, недеље ван затворских зидина, спушких, забелеских, или оних најсуморнијих, у Централном затвору, могли би да стану у један једини Арсенов стих - Као послије болести, опет учим јести, ходати.

Одломак из књиге Padre, idiote!

Поред најближих, породице, званичника и службених лица, овом књигом дефилују и други јунаци, пријатељи и колеге. Пре свих, његова драга пријатељица, глумица Цвијета Месић у чијој кући налази прво уточиште по изласку из затвора и доласку у Београд. Ту је и поуздани Драган Гага Николић, коме исписује оду о пријатељству, који му је био „чувар, терапеут, брат, учитељ, отац.” Дирљив је лик Љубе Дапчевића, забавно је када се састаје са Батом Живојиновићем, занимљив је његов дијалог са Жељком Ражнатовићем Арканом...

Књига Падре, идоте!, је четврта у серијалу овог аутора са заједничким поднасловом Дневник једне робије. Прва је Година прође, дан никад (2011), затим Друга књига (2013) и Све прође, па и доживотна (2018). Све оне су доживеле огромне тираже, и данас се све продају у издање Хипатие. На промоцији си говорили Светлана Бојковић, Мухарем Баздуљ, Петар Божовић, Небојша Дугалић и Радмила Станковић. Модератор је био Ирфан Менсур.

Пред читаоцима ће се наћи изузетно занимљива, провокативна и документарно уверљива исповест која се чита у даху, попут свих претходних књига овог аутора. Књига Падре, идиоте! је од 27.маја у продаји у свим објектима Мој киоск и боље снадбевеним књижарама.

Велико је интересовање медија за промоцију коју су подржале и многобројне Жаркове колеге и пријатељи:
Цаци Михаиловић, Здравко Шотра, Весна Чипчић, Цвијета Месић, Вук Драшковић, Аљоша Вучковић, Горан Шушљик,
Даница Максимовић, Бранислав Лечић, Бранка Петрић, Пеђа Бјелац, Иван Зарић, Константин Костјуков, Владан
Дујић, Ања Алач, Пијаниста, и многи други.

Подели вест