sudbina i komentari - V izdanje.jpg
промо

промо

Манифестације

ДОПУЊЕНО ИЗДАЊЕ НАГРАЂИВАНОГ РОМАНА РАДОСЛАВА ПЕТКОВИЋА: Сазнајте какве су нове судбине и ко су тајанствени ликови!

17.06.2022.

ДОПУЊЕНО ИЗДАЊЕ НАГРАЂИВАНОГ РОМАНА РАДОСЛАВА ПЕТКОВИЋА: Сазнајте какве су нове судбине и ко су тајанствени ликови!
Величина слова

Награђивани роман „Судбина и коментари“ Радослава Петковића појавио се пред читаоцима у допуњеном издању - аутор ће бити гост Лагунине манифестације „Ноћ књиге" у суботу 18. јуна, од 19 сати и 30 минута, када ће потписивати књигу у књижари Делфи СКЦ (Краља Милана 48).

Где се одржава

Књижара Делфи СКЦ


У додатку романа, који се први пут објављује у овом издању, морнарички официр Павел Волков се упознаје са још неким судбинама и тајанственим ликовима, који ће имати прилике да сретну и фаталну госпођу Ризнић.

„Иако сам сматрао да је роман ’Судбина и коментари’ заокружена прича, сусрет са преводиоцима, вечитим стражарима над смислом, натерао ме је на размишљање. Уредница италијанског издања моје књиге пожелела је, како је то у овој земљи уобичајено, да промени наслов. Ређале су се идеје – од сусрета са судбином до песка времена. Моја прва реакција била је типична нервоза човека који је уверен да је његов посао завршен. Ипак, негде ми је искрсла идеја да је могуће наставити ток историје, игре моћи, завођења и преваре. Тако је изронила могућност да Катарина Ризнић још једном постане фатална: не само за једног официра већ и за... извесног племенитог Виловског. Историја Европе је и историја знања – зато јунаци врло пажљиво трагају за књигама и откривају их. Надам се да и читаоци желе да се потрази прикључе“, рекао је поводом изласка допуњеног издања чувеног романа писац Радослав Петковић.

Рус српског порекла Павел Волков, морнарички официр, у доба Наполеонових ратова креће у тајну мисију: да уходи колонизацију и освајање Балкана. На том путу срешће жену у коју ће се заљубити, упознаће знамените Србе онога времена који се окупљају у Трсту и подржавају српски устанак против Турака, па ће се његова мисија претворити у нешто сасвим друго и завршити сасвим неочекивано. Век и по касније историчар Павле Вуковић наћи ће се усред немира мађарске револуције и совјетске интервенције у Будимпешти, а његова судбина необично ће наликовати судбини Павела Волкова, као донекле и судбини несрећног српског деспота Ђорђа Бранковића...

Подели вест