AFRO FESTIVAL poster.jpg
Промо, Музеј афричке уметности

Промо, Музеј афричке уметности

Манифестације

ОБЈАВЉЕН ПРОГРАМ ЈЕДНОГ ОД ОМИЉЕНИХ ФЕСТИВАЛА БЕОГРАЂАНА! Осететите дух најстаријег континета овог викенда

21.06.2022.

ОБЈАВЉЕН ПРОГРАМ ЈЕДНОГ ОД ОМИЉЕНИХ ФЕСТИВАЛА БЕОГРАЂАНА! Осететите дух најстаријег континета овог викенда
Величина слова

Увелико су у току припреме за АФРО ФЕСТИВАЛ 2022. који се одржава овог викенда – 25. и 26. јуна, од 10 до 18 сати у згради и башти Музеја афричке уметности на Сењаку. Афро фестивал је једини музејски фестивал који негује културно наслеђе афричког континента кроз забавне и едукативне садржаје намењене готово свим генерацијама!

Где се одржава

Музеј афричке уметности


Када се одржава

25. и 26. јун


Поред редовних програма – афричког базара, јавних вођења, изложби и радионица за децу и одрасле, оба дана ће посетиоце забављати гошће фестивала, Кристијана Харуна из Нигерије и Мишел Ајамбе из Гане која ће оба дана фестивала, поред упутстава за намештање турбана, причати о приликама када Африканке најрадије носе ова шарена оглавља и зашто је афрички турбан глобални модни феномен!

African head wrap style 1 this.jpg
Музеј афричке уметности

Богат забавни и културан програм је увек присутан па вам тако из овогодишњег Афро фестивала издвајамо:

Субота, 25. јун од 14 часова

Музички програм првог дана Афро фестивала 2022. одвија се на великој бини уз хип-хоп, брејкинг, афробит, деншол и крамп састав 2Hot4Stage crew, наступ групе Si Vision који изводи фузију традиционалних и урбаних плесних стилова Африке, и уз плесну подршку кореографкиње Мери која ће анимирати посетиоце интерактивним наступом афро-денса, деншола и регетона. Након ове тројке, атмосферу пред крај првог дана, уз традиционалне и урбане ритмове Африке са нама дели DJ Спале.

2HOT4STAGE!.jpg
2HOT4STAGE!
Музеј афричке уметности

ЗВУК ЈЕ СПОМЕНИК
специјални гост, уметник Килуанж Кија Хенда са почетком у 16 часова

Главни фокус уметничког разматрања истакнутог анголског уметника Килуанжа Кија Хенде су споменици у јавном простору и револуционарни потенцијал музике. У својој радикалној критици јавних споменика, према Хенди, сваки град би требало да испразни споменичка постоља како би се она прилагодила жељама живих, а не мртвих људи – поготово не оних до чијих историјских завештења никоме данас није стало.

Kiluanji Kia Henda_Angola_Zvuk je spomenik.jpg
Kiluanji Kia Henda
Музеј афричке уметности

Недеља, 26. јун

Други дан АФРО ФЕСТИВАЛА резервисан је за посебан програм под називом „ДУРБАР – дан пријатељства, музике и плеса“, на којем учествују афричке амбасаде у Београду. И ове године, амбасаде Алжира, Анголе, Египта, Конга, Либије, Марока, Туниса, као и конзулати Намибије и Јамајке представљају се посетиоцима путем продајних штандова и кулинарских специјалитета, а тачно у 12 сати на свечаној церемонији, посетиоцима ће се обратити Њ.Е. Мохамед Амин Белхаж, доајен Групе афричких амбасадора у Београду и Њ.Е. Алцино Изата де Консејсао, амбасадор Републике Анголе.

Afričke ambasade_Durbar.jpg
Афричке амбасаде Дурбар
Музеј афричке уметности

Након званичног обраћања амбасадора, уследиће модна ревија традиционалних анголских костима и наступ бенда „Авалски пут”. У питању је група ентузијастичних и талентованих страних студената, који бораве у Београду у оквиру пројекта „Свет у Србији“. Назив бенда потиче од студентског дома „Авала“ – места где су сви живели у време учења српског језика, а на АФРО ФЕСТИВАЛУ ће се представити различитим музичким жанровима из својих завичаја и популарним анголским хитовима.
Организатори АФРО ФЕСТИВАЛА 2022. посебно истичку наступ HORNSMAN COYOTE – реге уметника, тромбонисте, певача и фронтмена реге-метал бенда Eyesburn који је заказан за 14 часова.

HORNSMAN COYOTE (1).jpg
Hornsman coyote
Музеј афричке уметности

Подели вест