ел. поз Исидора.jpg
промо

промо

Манифестације

НАГРАДЕ ЗА УСПЕШНО КЊИЖЕВНО ДЕЛО У ОКВИРУ ИСИДОРИНИХ ДАНА: Сазнајте ко су добитници и уживајте у БЕСПЛАТНОМ програму

22.06.2022.

НАГРАДЕ ЗА УСПЕШНО КЊИЖЕВНО ДЕЛО У ОКВИРУ ИСИДОРИНИХ ДАНА: Сазнајте ко су добитници и уживајте у БЕСПЛАТНОМ програму
Величина слова

Градска општина Савски венац организује 23. и 24. јуна 2022. године манифестацију „Дани Исидоре Секулић“ у Кући Краља Петра I у част велике књижевнице и прве жене академика, а улаз за све заинтересоване посетиоце је слободан.

У оквиру манифестације ове године ће бити додељене две награде Исидора Секулић за успешно књижевно дело остварено у књижевним жанровима којима се бавила Исидора Секулић, а које је написано на српском језику и објављено у Србији током 2021. године.

Жири Књижевне награде „Исидора Секулић“ у саставу: проф. др Александар Јерков (председник), Радинка Стојковић и Мајо Даниловић саоопштио је да је на конкурс пристигло 33 књижевна дела. Додела Књижевне награде Исидора Секулић биће уприличена 23. јуна у Кући краља Петра Првог на Сењаку,, са почетком у 17. часова.

Програм ће бити реализован наступом Катарине Масоничић и наступом музичке школе Станислав Бинички који ће све присутне забавити извођењем музичких нумера на клавиру. Након тога председник жирија проф. др Александар Јерков поздравити присутне и уручити награду овогдишњем добитнику.

Другог дана, 24. јуна 2022. године у 17 часова организована је манифестација под називом „Исидорина чајанка”. Програм је осмишљен тако што би сви књижевници и уметници осталих вокација прочитали неке сегменте из својих књига или говорили о Исидори – водили литерарне беседе. Цео догађај ће бити зачињен испијањем чаја уз ванилице, а све у част и сећање на Исидору и њене чувене чајанке.

Подели вест