SSS_9438 (1).jpg
београд.рс

београд.рс

Манифестације

ОВО СУ НАЈЛЕПШЕ ЗЕЛЕНЕ ОАЗЕ У НАШЕМ ГРАДУ: Сазнајте ко су победници акције „За зеленији Београд”

29.06.2022.

ОВО СУ НАЈЛЕПШЕ ЗЕЛЕНЕ ОАЗЕ У НАШЕМ ГРАДУ: Сазнајте ко су победници акције „За зеленији Београд”
Величина слова

Традиционална акција „За зеленији Београд“, коју на нивоу главног града органиузује ЈКП „Зеленило – Београд“ у десет градских општина, успешно је изведена и у општини Стари град где су победници проглашени у неколико категорија.

Традиционална акција „За зеленији Београд“, коју на нивоу главног града органиузује ЈКП „Зеленило – Београд“ у десет градских општина успешно је изведена и у општини Стари град где су победници проглашени у неколико категорија.

SSS_1456 (1).jpg
београд.рс

Представљени су победници свих категорија са градске општине Стари град акције која за циљ има развијање еколошке свести, промовисање културе живљења и очување зелених површина у нашем граду.

SSS_9438 (1).jpg
београд.рс

У категорији најлепше зелене површине око стамбене зграде прво место припало је дворишту у Добрачиној 56а (управник Мирко Михајловић).

SSS_9393 (1).jpg
београд.рс

За најлепшу зелену површину испред пословних објеката, који доприносе укупној лепоти општине Стари град, проглашен је простор о којем се брине општински Центар за социјални рад у Господар Јевремовој улици број 19а,

SSS_1428 (1).jpg
београд.рс

У категорији за најлепше уређено зеленило угоститељског објекта проглашена башта кафића „Љутић“ у Стевана Сремца 11.

SSS_1322 (1).jpg
београд.рс

Најлепши балкон Старог града налази се у Кнеза Симе Марковића 9, а о различитим декоративним и зеленим биљкама се годинама брине Старограђанка Стана Крчмар Наумовић.

SSS_1363 (1).jpg
београд.рс

Победник за најуређеније двориште предшколске установе је вртић „Липа“ у Солунској улици 19, које је недавно обновљено у сарадњи Града Београда и општине Стари град.

Победници општинског такмичења од матичне општине Стари град добили су специјалне плакете и саксије са украсним шимширима и магнолијама, а даље ће учествовати у надметању за најуређеније зелене површине на нивоу града Београда.

Подели вест