E_pozivnica_purpur-imperije.png
промо

промо

Манифестације

ВЕЋИНА РИМСКИХ ЦАРЕВА ТОКОМ III И IV ВЕКА НАШЕ ЕРЕ ПОТИЦАЛА ЈЕ СА ПРОСТОРА ДАНАШЊЕ СРБИЈЕ? Сазнајте овог четвртка

04.07.2022.

ВЕЋИНА РИМСКИХ ЦАРЕВА ТОКОМ III И IV ВЕКА НАШЕ ЕРЕ ПОТИЦАЛА ЈЕ СА ПРОСТОРА ДАНАШЊЕ СРБИЈЕ? Сазнајте овог четвртка
Величина слова

Промоција књиге „Пурпур империје“ др Душка Лопандића биће одржана у четвртак 7. јула у књижари Делфи СКЦ од 18 сати. Идеја Душка Лопандића била је да на популаран и читљив начин оживи то значајно доба за историју Европе.

Где се одржава

Делфи СКЦ


Када се одржава

7. јул у 18 часова


О књизи ће, поред аутора,говорити и др Миомир Кораћ, директор Археолошког института у Београду, др Ратомир Миликић, виши научни сарадник Института за савремену историју, и др Михаил Арандаренко, професор на Економском факултету.

Тешко је пронаћи у целокупној историји период када су људи из наших крајева, наши претходници и бар по географском пореклу земљаци, толико утицали на судбину европске цивилизације и правац у којем ће се кретати свет као у периоду под римском влашћу. Већина римских царева током III и IV века наше ере потицала је са простора данашње Србије, односно са ширег простора Балкана. У драматичним променама које су погодиле Римску империју ти људи су играли кључну улогу и одредили не само будућност Римског царства него и судбину хришћанства и касније читаве Европе.

Подели вест