4x5.jpg
промо

промо

Манифестације

УПОЗНАЈТЕ ЖИВОТ НАЈВЕЋЕГ РЕФОРМАТОРА СРПСКОГ ЈЕЗИКА: Представа „Мој отац Вук Караџић” биће изведена 10 јула

06.07.2022.

УПОЗНАЈТЕ ЖИВОТ НАЈВЕЋЕГ РЕФОРМАТОРА СРПСКОГ ЈЕЗИКА: Представа „Мој отац Вук Караџић” биће изведена 10 јула
Величина слова

Представа „Мој отац Вук Караџић” може да се погледа у Музеју Вука и Доситеја 10. јула у 12 часова у оквиру културне манифестације Староградско лето.

Где се одржава

Музеј Вука и Доситеја


Када се одржава

10. јул у 12 часова


Вук Караџић је био српски филолог, реформатор језика, писац првог српског речника и најзначајнија личност српске књижевности прве половине 19. века. Његов живот обилује причама које су биле инспирација за креирање специјалног милтимедијалног програма, замишљеног тако да сваког посетиоца упозна са појединостима из живота једне од најзначајнијих личности наше историје. То је сентиментална животна исповест Вукове ћерке Мине Караџић коју у свом препознатљивом стилу интерпретира глумица Љиљана Јакшић, преносећи занимљивости из приватног живота, породичне потешкоће и приче о најзначајнијим догађајима и личностима које су, својевремено, окруживале Вука Караџића и обликовале његов живот и стваралаштво.

Представа ће бити приказана у Музеју Вука и Доситеја, згради која је својевремено била седиште Велике школе, прве српске просветне установе намењене вишем образовању, чији је један од оснивача био Доситеј Обрадовић, а Вук Стефановић Караџић ђак прве генерације.

Број места је ограничен, те је потребно пријавити се у Услужни центар ГО Стари град или путем друштвених мрежа.

Подели вест