predavaci-saee 2022.jpg
промо

промо

Манифестације

КОНГРЕС О ЕКОЛОШКОЈ ОДРЖИВОСТИ: Упознајте најновије токове у архитектури и дизајну од врхунских предавача!

12.07.2022.

КОНГРЕС О ЕКОЛОШКОЈ ОДРЖИВОСТИ: Упознајте најновије токове у архитектури и дизајну од врхунских предавача!
Величина слова

Пета традиционална јубиларна међународна манифестација и конгрес „Oдржива архитектура – енергетска ефикасност” одржаће се од 7. до 9. октобра 2022. у реномираном и атрактивном простору Југословенске кинотеке, са свечаним отварањем у 19 часова.

Где се одржава

Југословенска кинотека


Када се одржава

7. октобра у 19 часова


Конгрес обухвата одговарајућа предавања, изложбе архитеката и спонзора, радионице, трибине и конкурс „Микор еко кућа 2022" за младе архитекте, дизајнере и пејзажне архитекте до 30 година и студенте одговарајућих факултета. Конгрес организују Удружење Екокулт+ и Магазин за еко архитектуру и културу Еко кућа, у сарадњи са Архитектонским факултетом Универзитета у Београду, Загребу и Подгорици. 

Конгрес „Oдржива архитектура – енергетска ефикасност” обухвата више сегмената: предавања најпознатијих светских архитеката и радионице намењене архитектима, студентима, докторантима и стручњацима из тангенцијалних области, као и изложбу пројеката и реализација предавача, која ће бити отворена у холу Југословенске кинотеке од 7. до 9. октобра. 

Конгрес ће, кроз све сегменте, обухватити значајне теме са фокусом на одрживи, еколошки и енергетски ефикасан приступ у архитектури уз употребу обновљивих извора енергије, одговарајућих материјала, савремених технологија и система грађења. Предавачи, ауторитети у овим областима у светским оквирима, кроз рецентне пројекте и студије приближиће домаћој јавности светске савремене токове у архитектури, дизајну и визуелним уметностима уопште, кроз одговарајући одрживи и еколошки приступ стваралачким процесима и новим методама у архитектонском пројектовању и дизајну, уз употребу обновљивих извора енергије, чистих и енергетски ефикасних, зелених технологија, незагађујућих и рециклираних материјала. На изложби спонзора имаћемо прилику да видимо нове технологије, производе и материјале који се примењују у еколошкој, одрживој и енергетски ефикасној архитектури. 

Предавачи на Конгресу су Нина Едњардс Анкер ( Неа Студио / САД), Владимир Лојаница (декан Архитектонског факултета у Београду / Србија), Соња Радовић Јеловац (Студио Synthesi / Црна Гора), Ад Кил (RO&AG Architecten / Холандија). Марина Зајец (Arhitektura E.L.I. / Хрватска), Вицтор Марти & Фаидра Магцираки (Cometa Architecs / Шпанија), Ли Xиаодонг (Li Xiaodong Atelier / Кина), Франческо Ди Грегорио  (Di Gregorio Associati / Италија), Шпела Видечник  (Ofis Arhitekti / Словенија) и Пауло Мерлини / Paulo Merlini Architects / Португалија).  

У оквиру Конгреса ће бити одржане две радионице!

Подели вест