hypnos.png
промо

промо

Манифестације

КАКО ЈЕ ФИЛМ ПРЕШАО У МЕДИЈ КЊИГЕ: Сазнајте у разговору Павла Левија, професора историје филма на Стенфорду

12.07.2022.

КАКО ЈЕ ФИЛМ ПРЕШАО У МЕДИЈ КЊИГЕ: Сазнајте у разговору Павла Левија, професора историје филма на Стенфорду
Величина слова

У четвртак, 14. јула 2022. године у у 19 часова у Мултимедијалној сали Југослевенске кинотеке биће организован разговор о новим књигама Павла Левија под називом „Хипнос у земљи филма”.

Када се одржава

14. јул у 19 часова


Након што ће у „Распаду Југославије на филму" (Библиотека XX век, 2009.) и „Кину другим средствима" (Музеј савремене уметности Београд & Филмски центар Србије, 2012.) артикулисати своја основна промишљања о естетичким и политичким импликацијама филма, у своје следеће три књиге Павле Леви на практичан начин демонстрира своје теоријске позиције.
У сарадњи с дизајнером Андрејом Долинком и Мултимедијалним институтом, својим издавачем из Загреба, Леви ће у „Цимању слике" (2019, објављено заједно с београдским Факултетом за медије и комуникације), „Минијатурама" (2021) и „Хyпнос ин Цинеланд" (2022) свој концепт кина другим средствима проширити на медиј књиге, превазилазећи тиме оквире уобичајених филмолошких истраживања.


Павле Леви је редовни професор историје и теорије филма на универзитету Стенфорд у Калифорнији. Добитник је награде „Небојша Поповић" у 2021. за допринос промоцији и критичком промишљању филмске уметности и културе.
У разговору учествују Павле Леви, уметница Милица Томић и редитељ Огњен Главонић, а модеrator je Петар Милат.

Подели вест