unnamed (4).jpg
ЗАПРОКУЛ промо

ЗАПРОКУЛ промо

Манифестације

ПОЧЕО ЧИП ФЕСТИВАЛ: Јединствена прилика за сусрет са младим српским песницима

29.07.2022.

ПОЧЕО ЧИП ФЕСТИВАЛ: Јединствена прилика за сусрет са младим српским песницима
Величина слова

Јуче је одржано прво вече ЧИП ФЕСТИВАЛ-а у Заводу за приучавање културног развитка: „Ноћ поезије” у оквиру програма „Летњих грифонских ноћи” када су наступиле младе наде српског песништва: Милица Шпадијер, Ирена Плаовић, Јелена Маринков, Марија Радић и Немања Драгаш.

Где се одржава

ЗАПРОКУЛ


Специјална гошћа „Ноћ поезије” била је Ана Ристовић, позната српска песникиња, добитница неколико најугледнијих награда за поезију; награде ,,Бранко Миљковић“, ,,Бранкове награде“, награде ,,Милица Стојадиновић Српкиња“, Дисове награде“ …

Вечерас, у петак 29.јула у 21 час, сцену ће преузети нове звезде поезије: Марија Драгнић, Шимон Цубота, Сара Станојевић, Анђела Пендић, Слађана Бушић, Ђорђе Ивковић и Марко Краговић.

Очекује нас и специјална гошћа Радмила Петровић, песникиња и ауторка чувене збирке песама „Моја мама зна шта се дешава у градовима”. Модератор фестивала је Јована Милованчевић, водитељка Радио Београда.

unnamed (5).jpg
ЗАПРОКУЛ промо


ЧИП ФЕСТИВАЛ под слоганом „Ноћи поезије у ЗАПРОКУЛУ” је јединстваена прилика да се упознате са младим српским песницима и њиховом поезијом. Млада песничка сцена има прилику да говори о важности Читања И Поезије у јавности и разликама у схватању стихова кроз време. Поезија речима најлепше ослобађа, а простор се мења и развија у односу на то шта се у њему говори. Запрокул, управо зато, отвара летњу сцену песницима и публици са жељом да сваки нови сусрет чини лепшим и потпунијим.

Подели вест