image (1).png
промо

промо

Манифестације

ФИЛМ МУЗИКА И ЈОШ МНОГО ТОГА: Земун фест доноси богат програм и садржај за све гнерације

22.08.2022.

ФИЛМ МУЗИКА И ЈОШ МНОГО ТОГА: Земун фест доноси богат програм и садржај за све гнерације
Величина слова

Седми по реду, Земун фест одржаће се на три локације у Земуну од 24. до 28. августа. Организатори овог фестивала, који спаја музику и филм, старе и младе, Земунце и оне који то нису, истичу да су поносни на чињеницу што ће и ове године садржај фестивала надмашити све предходне:

Где се одржава

Земун


Када се одржава

24. августа у 20 часова


„Из године у годину настојимо да Земун фест има што бољи музички и филмски програм. Ове године, своје радове ће представити и млади уметници, чија су дела већ препозната и са одушевљењем прихваћена на изложбама широм региона. Током пет дана фестивала трудили смо се да направимо добар баланс између популарних филмова и оних који ће премијерно бити приказани на фестивалу. Године 2013. смо почели као филмски фестивал, док је данас Земун фест много више од тога, али оно по чему смо препознатљиви брижљиво негујемо”, саопштили су организатори.

Фестивал отвара филм Душка Ковачевића, „Није лоше бити човек“, а затвара филм „Било једном у Србији" у режији Петра Ристовског. Прилику да се прикажу јавности добиће и млади ствараоци - режисери, музичари, глумци и многи други уметници.

Земун фест биће позициониран на неколико локација. Главни филмски програм одржаће се на Великом тргу, Фестивал студентског филма, који је уједно и такмичарски програм, на Магистратском тргу, док је музчка сцена на Земунском кеју. Осим поменутог програма, одржава се посебан дечји програм током викенда на Великом тргу, док се на Магистратском тргу приказују еколошки и други филмови у оквиру ревијалног програма. На Земунском кеју током трајања фестивала биће постављен ноћни маркет и самостална изложба од рециклираниог еколошког отпада Данице Максимовић.

Подели вест