Marko Mihailović, glavni trener Kluba nordijskih hodača, foto Raša Aleksić.jpg
Марко Михаиловић, главни тренер Клуба нордијских ходача
Раша Алексић

Марко Михаиловић, главни тренер Клуба нордијских ходача
Раша Алексић

Манифестације

ИДЕМО КА ДАЛЕКИМ ЦИЉЕВИМА! Србија је добила први Клуб нордијског ходања

02.09.2022.

ИДЕМО КА ДАЛЕКИМ ЦИЉЕВИМА! Србија је добила први Клуб нордијског ходања
Величина слова

Србија је добила свој први Клуб нордијског ходања „Нордијац“. Крајем августа у Културном центру Град у Београду на манифестацији којој је присуствовало преко 100 нордијских ходача Клуб је званично и почео са радом.

Изворно настало као летњи тренинг за скијаше Нордијско ходање се јако брзо проширило на све друге спортске и старосне групе. Током ове активности ангажује се 90% мишића у телу, јачају зглобови, убрзава метаболизам и има благотворне психолошке ефекте. Заштитни знак Нордијског ходања су штапови за ходање.

Klub nordijskih hodača_druženje u KC Gradu.jpg
Раша Алексић

 Марко Михаиловић главни тренер клуба је поводом лансирања „Нордијца“ изјавио:

- Верујемо да се живот одржава кроз кретање. Да је пут до здраве и задовољне заједнице изграђен жељом појединца да се покрене. Равноправно са нашим члановима, навијачима и партнерима чинимо породицу која никад не стоји. Можете бити уверени да сваким направљеним кораком остајемо верни овоме. У Клубу „Нордијац“ знамо да је ово могуће. Све је теже заобићи траг који остављамо. Више од 1000 чланова нашег покрета најбоље говори о томе како нам иде. Инспирација и вођење примером остају иза нас свуда куда пролазимо.

Подсећамо да је Школа нордијског ходања у Београду настала 2020. године усред пандемије COVID-19 када је препозната потреба наших суграђана да буду физички активни упркос пандемији. За само две године Србија је добила више од 1000 људи који практикују нордијско ходање као вид физичке активности. Чланови школе постали су упоредо и чланови Клуба нордијских ходача „Нордијац“.

Lansiranje_Klub nordijskih hodača ‘Nordijac’.jpg
Раша Алексић

 „Страст ће наставити да покреће оно чему тежимо. Идемо ка далеким циљевима. Потпуно смо уверени да је могуће стварати, сарађивати и расти, и да ходањем једни уз друге постижемо управо то. Кренули смо у стварање читавог једног света. Ове снове остварујемо заједно“, нагласио је Михаиловић.

Клуб „Нордијац“ отворен је за нове полазнике који желе да науче нордијско ходање и тренирају кроз програм који траје 16 недеља. 

Подели вест