Tanja Vujinovic the CORE AvantGarden.png
Рад Тање Вујиновић
Музеј наке и технике, промо

Рад Тање Вујиновић
Музеј наке и технике, промо

Манифестације

ПОЧИЊЕ НАШ НАЈСТАРИЈИ ФЕСТВАЛ ПОСВЕЋЕН НАУЦИ, УМЕТНОСТИ И ТЕХНОЛОГИЈИ: Сазнајте каква је њихова повезаност

21.09.2022.

ПОЧИЊЕ НАШ НАЈСТАРИЈИ ФЕСТВАЛ ПОСВЕЋЕН НАУЦИ, УМЕТНОСТИ И ТЕХНОЛОГИЈИ: Сазнајте каква је њихова повезаност
Величина слова

У Музеју науке и технике биће представљен 11 Фестивал С.У.Т.Р.А., најстарији фестивал у Србији који се бави повезаношћу науке, уметности и технологије. У најновијем издању, кроз изложбе, предавања, разговоре и истраживање испитиваће како се остварује људска егзистенција у виртуелним просторима интернета.

Где се одржава

Музеј науке и тхенике


Када се одржава

22. септембар у 19 часова


Фокус овогодишње манифестације је на истраживању покушаја да се већина свакодневног функционисања пренесе, манифестује и конзумира посредством дигиталне технологије, као и постојећег софтвера и садржаја. Питања која ће учесници поставити и на која ће тражити одговоре односе се на начине како се дигитално откључавају и стимулишу унутрашњи конфлити, фантазије, жеље, нагоне, анксиозности и одбране док се истовремено у интерперсоналном простору виртуалног активно ангажујемо како бисмо били препознати од стране другог?

А како ће Фестивал да пружи дигитално задовољство? Тако што ће покушати промишљањем и дијалогом да одвоји аутентично од лажног, штетно од корисног, ангажовано од монетизованог. На распологању су нам три форме: изложба, предавања/разговори и истраживање. Биће представљени најквалитетније уметнике и научнике, психијатре и психологе, истраживаче и практичаре.

На изложби која ће трајати од 22. септембра до 7. октобра су окупљени једни од наших најзначајнијих уметника који су повезани са дигиталном технологијом (Арпад Пулаи, Наташа Теофиловић, Маја Обрадовић, Предраг Терзић, Нина Тодоровић, Милан Личина, Стеван Којић, Тања Вујиновић, Урош Крчадинац, Дејан Врачаревић и Дарија Медић).
Више о фестивалу може се сазнати путем сајта: https://sutra2022.muzejnt.rs.

Подели вест