Toke-Moldrup-hi-res-23 copy.jpg
АртЛинк промо

АртЛинк промо

Манифестације

ДАНСКИ ЧЕЛИСТА НА МУЗИЧКОМ МАРАТОНУ НА САВА ПРОМЕНАДИ: Велико финале АртЛинк фестивала на које су сви позвани

21.09.2022.

ДАНСКИ ЧЕЛИСТА НА МУЗИЧКОМ МАРАТОНУ НА САВА ПРОМЕНАДИ: Велико финале АртЛинк фестивала на које су сви позвани
Величина слова

Музички маратон са данским челистом Токе Молдрупом 24. септембра у 11 часова на Сава Променади велико је изненађење јубиларног 10. АртЛинк Фестивала. Реч је о правом маратону од 36 километара који уметник трчи док истовремена свира 36 ставова чувених Бахових свита написаних за соло виолончело.

Где се одржава

Сава Променада


Када се одржава

24. септембра у 11 часова


После одржаних концерата за сећање на неколико тврђава у Србији и одабраних дестинација у региону, наступа чувеног ансамбла Јаношка на Београдској Тврђави, Федора Рудина, Јана Фоглера и Камерате Балканике на твђави Рам, Пијанистичког дуа Вишекруна Јанковић – Шамс и холивудске звезде Џона Малковича, оркестара Бечка академија на Феликс Ромулијани, пијанисте Алберта Фера у Скопљу и Сарајеву, ово је завршиница овогодишњег Фестивала, поред реке код Бранковог моста у дужини од 1 километра до Куле Београд.

Публика је позвана да трчи заједно са уметником, да вози бицикл или навија током руте.
Уметник ће ту руту трчати 36 пута и након сваког километра свирати по један став Бахове свите. Овај програм комбинује најбоље од 2 света – чувених Бахових 6 свита и маратон - најбоље од класичне уметничке традиције и трке на дуге стазе!

Мøлдруп почиње тако што свира прелудијум из прве свите, а затим трчи један километар. Затим играе и трчи наизменично још 35 пута. Догађај траје прибл. 5 сати: трчање 3х20мин, музика 1х (свите се свирају без понављања на сваки километар трчања.

АртЛинк Фестивал кроз своје досадашње и предстојеће концертне догађаје потврђује своју мисију јединственог културног концепта на локацијама од изузетног значаја за нашу историју и традицију – са циљем да подигне свести домаће и међународне јавности о значају очувања река, и природног амбијента концертима врхунских међународних музичара широм региона.

Подели вест