skadarlija.jpg
shutterstock

shutterstock

Манифестације

СКАДАРЛИЈСКА ПРОМЕНАДА У ЧАСТ МЕРИМИ ЊЕГОМИР: Улаз на концерт посвећен музичкој диви је слободан

27.09.2022.

СКАДАРЛИЈСКА ПРОМЕНАДА У ЧАСТ МЕРИМИ ЊЕГОМИР: Улаз на концерт посвећен музичкој диви је слободан
Величина слова

Туристичка организација Београда и Удружење љубитеља Скадарлије најављују „Скадарлијску променаду“ културно уметничку манифестацију која ће ове године бити одржана у част великанке наше народне музике, Мерими Његомир.

Где се одржава

Скадарлија


Када се одржава

30. октобар у 19 часова


„Да није љубави твоје“, „Без тебе плачем“, „Крај танана шадрвана“, „Што је лепо кад се неко воли“, и бројне друге нумере ориће се скадарлијском калдрмом у извођењу реномираних уметника међу којима су Иван Милинковић, Ана Бекута, Жарко Данчуо, Јасна Кочијашевић, Славко Бањац, Данка Стојиљковић, Весна Димић, Биљана Петковић, Иван Макевић и музичари Народног оркестра РТС-а, који ће у току једноипочасовног концерта одати почаст музичкој диви. Концерт почиње у 19 часова, улаз је бесплатан. 

У току вечери биће додељена и награда за Скадарлијског боема. Награду ће уручити позната глумица и председница Удружења љубитеља Скадарлије, Вјера Мујовић, а признање ове године одлази у руке глумици Љиљани Стјепановић. Признање је иницијатива Туристичке организације Београда да истакне познате личности и особе које својим личним и уметничким карактером остављају печат на боемски дух Скадарлије. 

Током читавог дана, 30. септембра и 1. октобра, од 12 до 20 часова, у Скадарској улици посетиоци ће моћи да уживају у Мастер Крафт базарској поставци са оригиналним и аутентичним ручно рађеним производима, уметнинама, здравој храни, као и наступима уличних свирача. 

Подели вест