Sajam zimnice 1.jpg
промо

промо

Манифестације

ЈЕСЕЊА KУХИЊА У ВОЋНОЈ ГРОЦKОЈ: Посетите традиционални сајам зимнице у оквиру „Дана европске баштине"

27.09.2022.

ЈЕСЕЊА KУХИЊА У ВОЋНОЈ ГРОЦKОЈ: Посетите традиционални сајам зимнице у оквиру „Дана европске баштине"
Величина слова

Градска општина Гроцка 30. септембра традиционално слави и промовише нематеријалну културну баштину Шестим по реду Сајмом зимнице под називом „Јесења кухиња у Гроцкој”, и то на аутентичном простору Грочанске чаршије, заштићене амбијенталне целинe, где ће посетиоци имати прилику да обиђу продајну изложбу плодова јесени.

Где се одржава

Грочанска чаршија


Када се одржава

30. септембра у 10 часова


Свечано отварање, које ће пратити богат културно-уметнички програм, одржаће се у 10 сати на Летњој сцени - платоу испред општине Гроцка. У оквиру манифестације ће се одржати такамичење у кувању најбољег џема, које ће дегустирати и оцењивати четворочлани жири, са спцијалном гошћом, новинарком Смиљаном Попов, ауторком серијала „Београд за почетнике”.

Догађај ревијалног и такмичарског карактера је део манифестације „Дана европске баштине - Одрживо наслеђе” који Општина Гроцка орагнизује у сарадњи са ЈП „Пијаце и зеленило“ у Гроцкој и Центром за културу Гроцка – установом културе општине Гроцка.

Сви посетиоци Гроцке имаће прилику да уживају у ревијалној и продајној изложби зимнице и осталих домаћих производа, која се организују у сарадњи са мештанима, Удружењима жена, удружењима пензионера са простора општине Гроцка, као и са другим удружењима са простора града Београда са којим општина Гроцка има одличну сарадњу.

Поред опробавања специјалитета домаћица из Гроцке и Србије, посетиоци ће моћи да размене рецепте и савете за зимницу, а организоваће се и такмичење за најлепше докорисану јесењу тезгу.

Као и сваке године, стара варош крај Дунава с радошћу дочекује културно-туристичку манифестацију „Дани европске баштине – Одрживо наслеђе" те се и ове године Градска општина Гроцка и Центар за културу општине Гроцка укључују разноврсним и садржајним музичким, едукативним, ликовним и изложбеним програмима у складу са изванредним богатством културног наслеђа у непосредном окружењу.

У програму учествује КУД „Стеван Штрбац“, ОМШ „Невена Поповић“, ПУ „Лане“, и најмлађи народни оркестар у Гроцкој, а улаз је слободан..

Подели вест