Književni klub 95.png
промо

промо

Манифестације

ДЕТЕКТИВСКИ РОМАН КОЈИ ЈЕ ОСВОЈИО ПУБЛИКУ ШИРОМ СВЕТА: Трибина о књизи „Смрт у Понт Авену“ Жан-Лика Баналека

10.01.2023.

ДЕТЕКТИВСКИ РОМАН КОЈИ ЈЕ ОСВОЈИО ПУБЛИКУ ШИРОМ СВЕТА: Трибина о књизи „Смрт у Понт Авену“ Жан-Лика Баналека
Величина слова

Светски бестселер продат у више од милион примерака „Смрт у Понт Авену“ Жан-Лика Баналека биће тема 95. трибине Лагуниног књижевног клуба, која ће се одржати у петак 13. јануара од 18 сати у књижари Делфи СКЦ.

Где се одржава

Књижара Делфи СКЦ


Када се одржава

13. јануар у 18 часова


О овој књизи разговараће новинарка Драгана Ковачевић и Ђорђе Бајић, писац и књижевни критичар. Пред читаоцима је модерна верзија класичног детективског романа која је освојила публику широм света.  

Прошле су две године откако су комесара Дипена, својеглавог љубитеља пингвина, кофеинског зависника и рођеног Парижанина, за казну преместили „на крај света“: у Конкарно на обали Бретање, где се никад ништа не дешава осим навале туриста у летњој сезони. Тог врелог јулског јутра, међутим, упорна звоњава мобилног телефона омета Дипенов ритуал испијања прве дневне кафе. На другом крају жице несносни глас инспектора Кадега обавештава га о бруталном убиству које је шокирало оближњи идилични градић Понт Авен, познат по славној сликарској колонији. Остарели власник легендарног хотела „Сентрал“, у којем су становали Гоген и други велики сликари, брутално је избоден. Ко је убио деведесетједногодишњег старца и зашто? Шта се догађало у последњим данима његовог живота? 

Када је убрзо затим пронађен и други леш на бретонској обали, Жорж Дипен схвата да је пред њим случај неслућених размера. И док се притисак јавности повећава, а становници градића тврдоглаво ћуте, комесар Дипен открива тајанствен и спектакуларан траг… 

Подели вест