Martovski Festival Logo.jpg
промо

промо

Манифестације

ПРОДУЖЕН КОНКУРС ЗА МАРТОВСКИ фестивал: Рок за пријаве за јубилрни такмичарски програм продужен до краја јануара

16.01.2023.

ПРОДУЖЕН КОНКУРС ЗА МАРТОВСКИ фестивал: Рок за пријаве за јубилрни такмичарски програм продужен до краја јануара
Величина слова

Одбор Фестивала и Дом омладине Београда обавештавају јавност да је рок за подношење пријава за селекцију такмичарског програма 70. Мартовског фестивала продужен до 31. јануара 2023. године.

Где се одржава

Дом омладине Београда


Када се одржава

31. јануар


Конкурс је био расписан у периоду од 1. новембра 2022. до 15. јануара 2023. године, али због великог интересовања аутора и продукција који су до краја јануара у фази постпродукције својих остварења, донета је одлука да се рок продужи како би им било омогућено да пријаве филмове за овогодишњи фестивал.

Конкурс је отворен за селекцију домаћег такмичарског програма (документарног до 50 минута, документарног преко 50 минута, кратког играног, анимираног, експерименталног филма и видео арта), као и за селекцију међународног такмичарског програма искључиво за пријаву краткометражних филмова и то у следећим категоријама: играни, документарни, анимирани, експериментални филм и видео арт. Приликом пријављивања међународних филмова плаћа се накнада (субмиссион фее) у износу од 20 долара.

Пријава на конкурс у свим категоријама се врши искључиво преко  Filmfreeway платформе Мартовског фестивала, на следећем линку  https://filmfreeway.com/MARTOVSKI.

Конкурс важи за филмове произведене 2021. године и касније.Продуценти или аутори филмова селектованих за такмичарски програм 70. Мартовског фестивала биће обавештени најкасније до 1. марта 2023.

Јубиларни, 70. Мартовски фестивал ће бити одржан од 28. марта до 2. априла 2023. године у Дому омладине Београда.

Подели вест