Vikend Kine na Vracaru.png
промо

промо

Манифестације

ВИКЕНД КИНЕ НА ВРАЧАРУ: Упознајте се са кинеском калиграфијом уз шољицу традиционалног чаја на „Божидарцу”

25.01.2023.

ВИКЕНД КИНЕ НА ВРАЧАРУ: Упознајте се са кинеском калиграфијом уз шољицу традиционалног чаја на „Божидарцу”
Величина слова

Поводом обележавања Кинеске нове године одржаће се манифестација „Викенд Кине на Врачару”. Програм почиње у суботу, 28. јануара, у „Божидарцу”, саопштили су из ове установе културе.

Где се одржава

Божидарац


Када се одржава

28. јануар


Директор „Божидарца” Владимир Кљајић је изјавио да је велико задовољство да се након три године паузе организује оваква манифестација која има за циљ приближавање културе и обичаја Кине нашим суграђанима.

– Кина је једна од најстаријих цивилизација на свету која је богата историјом, обичајима и занимљивостима. У последње две деценије постала је један од главних мотора глобалног развоја – рекао је Кљајић.

Током суботе, посетиоци ће имати прилику да виде шољице и чајнике који се користе у чајној церемонији у Кини, да пробају аутентичне кинеске чајеве, науче основне потезе кинеске калиграфије, направе кинеске украсе од папира и још много тога.

На самом почетку догађаја, посетиоци ће моћи да савладају и основе „тајђићуена”, вежбе која помаже да побољшамо здравље. Позив за учествовање у радионицама прављења украса, резања папира и кинеске калиграфије отворен је за све грађане.

За све љубитеље језика биће организован „Language Cafe” током ког ће заинтересовани имати прилике да се друже и разговарају на разним страним језицима, са фокусом на кинески језик. На крају дана, посетиоци ће моћи да погледају савремени кинески филм са преводом на српски језик, а поред тога ће имати прилике да погледају изложбу „Кинеска нова година” и уживају у фотографијама које на веома интересантан начин приказују различите моменте овог великог кинеског празника.

Викенд Кине на Врачару подржава Градска општина Врачар. Детаљнија агенда и пријаве се могу наћи на сајту „Божидарца”.

Подели вест