image002.jpg
промо

промо

Манифестације

АНТОЛОГИЈА, ДОПРИНОС РАЗВОЈУ РОДНЕ РАВНОПРАВНОСТИ У СФЕРИ КЊИЖЕВНОСТИ: Ауторке од Београда до Љубљане везују сличне идеје и вредности

31.01.2023.

АНТОЛОГИЈА, ДОПРИНОС РАЗВОЈУ РОДНЕ РАВНОПРАВНОСТИ У СФЕРИ КЊИЖЕВНОСТИ: Ауторке од Београда до Љубљане везују сличне идеје и вредности
Величина слова

Промоција „Антологије женске регионалне књижевности РегиOна", са 17 књижевница из Србије, Хрватске, Бих, Словеније и Црне Горе, издање Савеза феминистичких организација (Ре)конекција, Нови Сад, 2022. коју је приредила Владислава Гордић Петковић, одржаће се у уторак, 31.01.2023. од 19 часова у УК Пароброд.

Где се одржава

УК Пароброд


Када се одржава

31. јануар у 19 часова


О овој Антологији, коју су уредиле Вера Копицл и Силвија Дражић, говориће Владислава Гордић Петковић, уз модерирање Катарине Лазић, уреднице књижевног програма у Пароброду. Ауторке из Антологије, гошће из Новог Сада и Београда, прочитаће одломке из својих књига: Андреа Попов Милетић, Маја Солар, Ана Марија Грбић и Слађана Нина Перковић.

Паробродска публика имаће прилику да види и чује он-лајн: Иванчицу Ђерић из Канаде, Машу Дабић из Беча, Адису Башић из Сарајева, Татјану Ступар Трифуновић из Бањалуке и Ксенију Поповић из Париза. 

„Везе које ове ауторке успостављају од Београда до Љубљане, од Новог Сада, Мостара до Ванкувера,према речима Владиславе Гордић Петковић из предговора ове књиге, ''нису само генерацијске, поетичке и географске, него су и релевантне у погледу остваривања родне равноправности у сфери књижевног стваралаштва''.

Уметнички рад Geographical Indication II Лане Чмајчанин, интердисциплинарне визуелне уметнице, налази се на корицама ове Антологије, објављене уз подршку Министарства културе Републике Србије и Управе за културу Града Новог Сада.

Подели вест