Lars von Trier.jpg
Ларс фон Трир
ДКСГ промо

Ларс фон Трир
ДКСГ промо

Манифестације

ОСТВАРЕЊА КОЈА СУ УШЛА У АНТЛОГИЈУ ФИЛМСКЕ УМЕТНОСТИ : Трибине и пројекције филмова Ларса фон Трира се настављају у ДКСГ

06.02.2023.

ОСТВАРЕЊА КОЈА СУ УШЛА У АНТЛОГИЈУ ФИЛМСКЕ УМЕТНОСТИ : Трибине и пројекције филмова Ларса фон Трира се настављају у ДКСГ
Величина слова

Фебруар у ДКСГ протиче у знаку славног данског филмског уметника, Ларса фон Трира. Циклус под називом „Ларс фон Трир - Трилогије живота", наставља ретроспективу филмова овог великана филмске уметности.

Где се одржава

ДКСГ


Када се одржава

28. фебруар


Тако посетиоце у четвртак 9. фебруара очекује пројекција филма „Кроз таласе", када ће уводну реч о овом остварењу дати Тамара Митровић, уредница књижевног програма ДКСГ. У петак, 10. фебурара на програму је филм „Краљевство 2", а у суботу 11. фебруара биће пројектован филм „Идиоти".  У прологу филма „Идиоти" група људи се окупила у једној кући у предграђу Копенхагена да би превазишла сва своја ограничења и избацила из себе унутрашње, потиснуте алтернативне личности. Група младих људи нарушава стање ствари трансформацијом. Иако савршено здрави, у друштву других понашају се као да су ментално ретардирани. Проблеми настају кад од њих буде затражено да глуме идиоте и у кругу породице... Филм „Плес у тами" на програму је у понедељак 13. фебруара.  

Филм „Догвил" може да се погледа 14. фебруара када ће пред пројекцију уводну реч дати Иван Велисављевић, уредник архива медија АФЦ ДКСГ. Филм „Мендерлеј" биће на филмском платну у петак 17. фебруара од 19 часова, а филм Шеф свега у суботу 18. јануара од 19 часовва. Филм „Антихрист" на програму је 24. фебруара од 19 часова, када ће уводну реч дати мр Драган Димчић, ванредни професор ФДУ.

Филм „Краљевство 3-егзодус" може да се погледа 28. фебруара од 17 часова. 

Подели вест