d0a95cce4996900b8f501a693b4968f3_2300671142.jpeg
београд.рс

београд.рс

Манифестације

ПРАЗНИЧНИ ПРОГРАМ ЗА НАЈМЛАЂЕ У КОНАКУ КНЕГИЊЕ ЉУБИЦЕ: Отворена манифестација „Дечје васкршње чаролије”

11.04.2023.

ПРАЗНИЧНИ ПРОГРАМ ЗА НАЈМЛАЂЕ У КОНАКУ КНЕГИЊЕ ЉУБИЦЕ: Отворена манифестација „Дечје васкршње чаролије”
Величина слова

Заменица градоначелника Весна Видовић отворила је данас у Конаку књегиње Љубице јубиларну, 25. традиционалну манифестацију „Дечје васкршње чаролије” поводом обележавања најрадоснијег хришћанског празника Васкрса.

Где се одржава

Конак кнегиње Љубице


Покровитељ манифестације је Град Београд, заједно са патријархом српским Порфиријем и престолонаследником Александром II Карађорђевићем, док је оснивач и реализатор организација „Деца Палилуле”, а суорганизатори су Црква Светог Марка и Музеј града Београда.

Весна Видовић поздравила је присутне у име Града Београда и истакла да деца чине овај свет бољим и лепшим, те да од њих треба да учимо какав он треба да буде.

– Гледајући их данас како осликавају васкршња јаја, мислим да су деца истински уметници, најискренији ствараоци радости и љубави. Овде се данас види јединство све наше деце из Београда. Нарочито се радујем доласку деце са Косова и Метохије, као и деце из Ниша, Сремских Карловаца, Јагодине, Бањалуке, Скопља и других крајева, која су гости нашег града и којој желим добродошлицу у Београд. Мислим да је веома значајно то што смо данас овде заједно да покажемо да је Београд град у коме је свако добродошао – рекла је Видовићева.

Она је том приликом присутнима честитала предстојеће ускршње празнике.

– Радост окупљања на највећи хришћански празник, који је симбол новог рођења и вечног живота, најлепше се доживљава са децом и открива нам сву симболику Христових речи „Пустите децу к мени, њихово је царство небеско”. Скупштина Града Београда је покровитељ ове манифестације већ 25 година и ово је већ две и по деценије вољена и препознатљива дечја васкршња манифестација у Србији зато што негује заједништво, традицију и креативност – поручила је заменица градоначелника.

Присутнима су се обратили патријарх српски Порфирије, престолонаследник Александар II Карађорђевић и председник организације „Деца Палилуле” Бранислав Јовић, а догађају је присуствовала и директорка Музеја града Београда Јелена Медаковић.

Подели вест