image001.jpg
промо

промо

Манифестације

ЦИКЛУС ТРИБИНА ПОЧЕЋЕ ТЕМОМ ФЕСТИВАЛА И УЛОГЕ МЛАДИХ МУЗИЧАРА НА ЏЕЗ И БЛУЗ СЦЕНИ: Разговори у „Пароброду" покренуће питања школовања, подршке и медија у овом музичком жанру

19.04.2023.

ЦИКЛУС ТРИБИНА ПОЧЕЋЕ ТЕМОМ ФЕСТИВАЛА И УЛОГЕ МЛАДИХ МУЗИЧАРА НА ЏЕЗ И БЛУЗ СЦЕНИ: Разговори у „Пароброду" покренуће питања школовања, подршке и медија у овом музичком жанру
Величина слова

У петак, 21. априла, са почетком у 19 часова, у Установи културе „Пароброд" у оквиру циклуса трибина „Савремена џез и блуз сцена у Србији", биће одржан разговор на тему „Џез фестивали у Србији и окружењу и пут младих музичара ка њима".

Где се одржава

УК „Пароброд"


Када се одржава

21. април


Београд и Србија имају већ годинама динамичну и разноврсну музичку сцену. У поплави масовних српских медија неки делови сцене, као што су џез и блуз сцена, немају пуно могућности за приказивање, иако музичари из ових праваца стално сарађују и деле бину са светски познатим музичарима. Имајући све околности у виду, показало се, да радити на савременој џез и блуз сцени није нимало лако и да се музичари довијају на најразличиије начине. 

Такође, џез и блуз сцена су прошле кроз све кризе које су нас пратиле последње две деценије укључујући и кључну кризу за рад уметника, пандемију. 

Полазећи од горе наведених проблема, кроз овај циклус трибина, покушаћемо да сагледамо и размотримо ситуацију на сцени и понудимо одговоре на питања како ствари побољшати са акцентом на улогу младих музичара. 

Наша прва трибина биће посвећена теми "Џез фестивали у Србији и окружењу и пут младих музичара ка њима". 

Кроз ову трибину бавићемо се и питањима организације наступа, подршке институција, издањима, школовању, подмлађивањем сцене и публике, медијима...

Разговор ће водити Милан Петровић, музичар и композитор, а његови гости ће бити Владимир Маричић, пијаниста, композитор, организатор фестивала и Бојан Цветковић пијаниста и композитор.

Подели вест