image002 (3).jpg
промо

промо

Манифестације

ДА ЛИ ЈЕ ФОТОГРАФИЈА ВАРКА ИЛИ ИСТИНА: Нова књига Новице Милића бави се овим питањем

08.05.2023.

ДА ЛИ ЈЕ ФОТОГРАФИЈА ВАРКА ИЛИ ИСТИНА: Нова књига Новице Милића бави се овим питањем
Величина слова

Разговор о новој књизи Новице Милића „Мала феноменологија фотографије'' одржаће се у уторак, 9.маја од 19 часова у УК „Пароброду".

Где се одржава

9. мај


Када се одржава

УК „Пароброд"


Осим аутора ове личне „сликовнице'', о малим „тајнама светлости'', говориће: Бора Бабић, у име издавача, Јована Обрадовић, бивша студенткиња београдског ФМК и Катарина Лазић, уредница књижевног програма у Пароброду. У епохи у којој се видети изједначава са бити, у владавини '„културе екрана'', Милић предочава да се фотографија често изражава као „варка'', а излаже као „истина''. 

Онај који снима, вребајући као ловац, да субјекат претвори у објекат, неминовно бива уловљен од сенке, утваре и то заувек, како аутор закључује у својој МФФ. 

Новица Милић (1956) живи у Београду као универзитетски професор у пензији. Објавио је следеће књиге: Антиномије критике: 4 огледа о књижевној теорији, Случај Ниче: Филозофија и телепатија, АБЦ деконстукције, Љуба или о етици, Предавања о читању: Шекспиров Хамлет, Песништа: Прилози песничкој онтологији Мартина Хајдегера, Модерно схватање књижевности, Истина апокалипсе: Филозофија и песништво на ''последњем суду'', Шта је теорија, Од знака до смисла, Гозбе I : Љубав између филозофије и песништва у антици, време до Платона, Провокација као комуникација(енглески превод 2014) Политичка наратологија: Оглед о демократији, Хаосмос Басара: Размишљање уз једну књижевност, Постестетика: Моћ и савремена уметност, Јагње из бездана: Балкански ратови 1991-99; 100 Одисеја(и ноћ више): Белешке уз Џојса; Заборављене историје истине: Метод и метафизика. 

Подели вест