ШИРОКА ЛЕПЕЗА ДОМАЋИХ ПРОИЗВОДА ИЗ СРБИЈЕ И РЕГИОНА: „Пролећни укус Фест” у Београду
Фестивал домаће хране и пића „Пролећни укус Фест” биће одржан у суботу 13. маја у хотелу „Метропол Палас” у Београду. На манифестацији ће бити представљена широка лепеза домаћих производа из Србије и региона, саопштено је из Секретаријата за привреду Града Београда.
Када се одржава
13. мај
Посетиоци овог фестивала моћи ће да пробају незаборавне ароме и уживају у дегустацијама и куповини најукуснијих сирева, сухомеснатих производа и реномираних вина, ликера, домаћих сокова који ће употпунити савршенство доживљаја. Слана задовољства биће у знаку пршуте, домаћих кобасица, сласних чварака. После доброг залогаја, све тече лагано уз чашу квалитетног пива. Биће представљени и домаћи колачи, чоколаде и традиционални џемови.
У оквиру богатог програма фестивала биће одржан панел на тему „За корак испред – за безбедну и квалитетну храну”, али и бројне радионице и предавања популарних „фуд-блогера”, који ће представити кулинарско умеће и пренети знање у спремању интегралних пецива на најједноставнији начин. Најмлађи ће научити кулинарске технике на радионици „На радост свима”.
Признања „Најбољи укус Србије” специјални жири доделиће најбољим произвођачима хране и пића у девет различитих категорија.
„Пролећни укус Фест” у биће отворен у хотелу „Метропол Палас” од 11 до 20 часова. Улаз је бесплатан.
Манифестацију су ове године подржали Секретаријат за привреду Града Београда, Привредна комора Србије и Туристичка организација Београда.