shutterstock_2184056883.jpg
shutterstock

shutterstock

Манифестације

БЕСПЛАТНЕ КРЕАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ МАТЕМАТИКЕ: Манифестација „Мај – месец математике”

12.05.2023.

БЕСПЛАТНЕ КРЕАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ МАТЕМАТИКЕ: Манифестација „Мај – месец математике”
Величина слова

У оквиру манифестације ,,Мај – месец математике”, коју организује Друштво математичара Србије, Математички институт САНУ и Дечји културни центар Београд, а уз подршку НИС компаније одржаће се бесплатне креативне радионице математике у недељу, 14. маја, од 10 до 14 часова у Галерији Дечјег културног центра Београд.

Где се одржава

Дечји културни центар Београд


Када се одржава

14. мај


У оквиру манифестације ,,Мај – месец математике”, коју организује Друштво математичара Србије, Математички институт САНУ и Дечји културни центар Београд, а уз подршку НИС компаније одржаће се бесплатне креативне радионице математике у недељу, 14. маја, од 10 до 14 часова у Галерији Дечјег културног центра Београд, саопштавају из овог културног центра.

Радионице су намењене деци основног и средњошколског узраста која желе да се опробају у повезивању математике и уметности, математике и програмирања са уметношћу, као и у решавању занимљивих логичких задатака. Деца и млади имаће прилику да учествују у радионици „Кенгур без граница”, коју ће водити професори са Природно-математичког факултета Крагујевац, потом у радионици „Платонова тела у боји”, коју су припремили професори математике из Девете гимназије „Михаило Петровић Алас”, као и у радионици „Како рачунар црта?”, коју ће водити Александра Јованић са Факултета ликовних уметности у Београду. Паралелно са наведеним радионицама, основци ће моћи да се опробају у решавању задатака са насловних страна „Математичког листа” и да се упознају са математиком и оптичком уметношћу.

Месец математике биће завршен промоцијом књиге ,,Математичке приче”, у издању „Математичког листа”, која ће се одржати у петак, 19. маја, од 19 часова у Библиотеци Дечјег културног центра Београд.

Улаз за све догађаје је бесплатан и слободан, без претходног пријављивања, а сатница одржавања појединачних радионица може се видети на сајту Дечјег културног центра Београд: www.dkcb.rs, наводи се у саопштењу.

Подели вест