image004 (1).jpg
промо

промо

Манифестације

УСКОРО ЋЕ БИТИ ПОЗНАТИ ДОБИТНИЦИ НАГРАДЕ „МЛАДИ ДИС”: Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” из Чачка гостује у Пароброду

22.05.2023.

УСКОРО ЋЕ БИТИ ПОЗНАТИ ДОБИТНИЦИ НАГРАДЕ „МЛАДИ ДИС”: Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” из Чачка гостује у Пароброду
Величина слова

Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” из Чачка програмом под називом „Ретроспектива као перспектива” представиће београдској публици овогодишњег добитника Награде „Млади Дис” и награђене за есеј о Дисовом стваралаштву у понедељак, 22. маја од 19 часова у УК Пароброд.

Где се одржава

УК Пароброд


Када се одржава

22. мај


Имена нових лауреата ових престижних награда саопштиће Марјан Чакаревић, члан жирија за Награду „Млади Дис” и Милица Ћуковић, председник жирија за есеј. Овом приликом биће представљена и издања јубиларног 60. Дисовог пролећа : „Гласови тишине” антологија песама лауреата Дисове награде, коју је приредио Михајло Пантић, а уредио Богдан Трифуновић; ”Poems”, Дисова поезија прeведена на енглески језик, превод урадио Новица Петровић; Изабране песме Владислава Петковића Диса и 54. број листа „Дисово пролеће”, који је уредила Тања Вуковић.

О издањима ће говорити Богдан Трифуновић, директор манифестације Дисово пролеће и Тања Вуковић, уредник истоименог листа. Кабаре Небула, мултидисциплинарна уметничка група из Београда, интерпретираће Дисове стихове у форми поетског перформанса на енглеском и српском језику, у другом програмском сегменту.

Подели вест