image001.png
промо

промо

Манифестације

АУТОБИОГРАФСКА СЕЋАЊА О ЗЕМЉИ КОЈЕ ВИШЕ НЕМА: Књига „Чекајући смрт у Ичићима или како умиру другарства" биће представљена у Пароброду

23.05.2023.

АУТОБИОГРАФСКА СЕЋАЊА О ЗЕМЉИ КОЈЕ ВИШЕ НЕМА: Књига „Чекајући смрт у Ичићима или како умиру другарства" биће представљена у Пароброду
Величина слова

Разговор о дневничко-мемоарској књизи „Чекајући смрт у Ичићима или како умиру другарства" (Удружења за културу повезивања Мост Арт Југославија-Земун, 2023) редитеља Наума Пановског,одржаће се у среду, 24. маја у 12 часова у УК Пароброд.

Где се одржава

УК Пароброд


Када се одржава

24. мај


О овим аутобиографским сећањима, о земљи које више нема и догађајима из Скопља, Београда и Вашингтона осим аутора, говориће: Драган Стојковић издавач из Земуна, Лордан Зафрановић, редитељ из Прага, Градимир Гојер, редитељ из Сарајева, уз модерирање Катарине Лазић, уреднице књижевног програма у Пароброду. Пановски у својој жанровски разноликој документарној прози, према речима Филипа Давида, рецензента књиге, бави се темом ''добровољног егзила'' и трагања по свету за изгубљеним идентитетом. Вилом Минц, у улици Маршала Тита у Ичићима, коју је последњи пут видео средином 80-их година прошлог века, Пановски почиње и завршава своја сећања. У њима је неколицина страница посвећено Мири Фурлан и Мирјани Миочиновић.

Наум Пановски, редитељ, драматург, позоришни критичар и писац, рођен у Скопљу. Дипломирао и магистрирао на ФДУ у Београду. Докторирао је из области естетике и хуманистичких наука на Универзитету Тексас у Даласу (САД). Режирао је преко седамдесет представа у позориштима региона и Европе. Аутор две књиге : ''Режија Појесис'' и ''Позориште као оружје''. Живи и ради у САД.

Подели вест