shutterstock_433195699.jpg
shutterstock

shutterstock

Манифестације

УНАПРЕЂЕЊЕ ЕСТЕТИКЕ ПРОСТОРА У ЗЕМУНУ: Манифестација „Најлепша цветна алеја Земуна”

22.05.2023.

УНАПРЕЂЕЊЕ ЕСТЕТИКЕ ПРОСТОРА У ЗЕМУНУ: Манифестација „Најлепша цветна алеја Земуна”
Величина слова

Општина Земун традиционално организује манифестацију „Најлепша цветна алеја Земуна”, са циљем да допринесе већем ангажовању грађана у уређењу зелених површина и унапређењу естетике простора и квалитета животног окружења, саопштено је из ове општине.

Где се одржава

Земун


Када се одржава

23. јун


Oпштина позива грађане Земуна да представе своје цветне алеје, балконе, вртове, међублоковске озелењене површине и цвећњаке, уређена дворишта школа и вртића, вртове испред предузећа, летње баште и друге зелене оазе.

У такмичењу могу да учествују грађани, стамбене заједнице, предузећа, угоститељски објекти, школе и вртићи са територије Земуна, а избор најлепших зелених простора је у седам категорија: Најлепша зелена површина око стамбене зграде, Најлепши балкон, Најлепша зелена површина испред пословног објекта, Најлепше школско двориште, Најлепше зеленило око предшколске установе, Најлепше уређено зеленило угоститељског објекта и Најлепша окућница.

Поред наведених, постоје и специјалне награде за најпосвећеније љубитеље природе и њихов допринос промоцији одговорног односа према зеленим површинама.

Одлуку о најлепше уређеним зеленим просторима у свакој категорији појединачно доноси жири који има обавезу да утврди стање зелених површина свих субјеката пријављених за манифестацију, те да донесе одлуку у складу са пропозицијама.

Најбољи у свим категоријама биће награђени младицама дрвећа и цветним аранжманима на свечаности која ће се одржати 23. јуна у галеријском простору Канцеларије за младе Општине Земун у Косовској 9.

Током манифестације „Најлепша цветна алеја Земуна 2023”, поред избора за награду за најлепше зелене површине Земуна, жири доноси и одлуку о томе која ће „цветна алеја” представљати Земун на градском такмичењу „За зеленији Београд”.

Заинтересовани за учешће у такмичењу могу се пријавити до 18. јуна на бројеве телефона: 011-2197-985 и 062-8018-892 или путем електронске поште: [email protected].

Подели вест