shutterstock_559779346.jpg
shutterstock

shutterstock

Манифестације

СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ ЛЕТЊЕ ТУРИСТИЧКЕ СЕЗОНЕ У СКАДАРЛИЈИ: Богат уметнички програм и скадарлијски базар очекују све госте

06.06.2023.

СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ ЛЕТЊЕ ТУРИСТИЧКЕ СЕЗОНЕ У СКАДАРЛИЈИ: Богат уметнички програм и скадарлијски базар очекују све госте
Величина слова

Туристичка организација Београда и Удружење љубитеља Скадарлије најављују отварање летње туристичке сезоне у Скадарлији које ће бити обележено свечаним чином подизања Скадарлијске заставе, а част да то учини ове године припала је нашем познатом глумцу Александру Срећковићу Кубури.

Где се одржава

Скадарлија


Када се одржава

10. јун


Кодекс понашања у Скадарлији, урнебесне анегдоте из живота најпознатије боемске улице у Београду, песма Скадарлијске даме, чуће се у суботу на Платоу код Скадарлијске чесме и испред Куће Ђуре Јакшића, у програму који су припредили наши познати глумци, певачи и реномирани уметници. 

У ред уметника који су се свечаним чином подизања Скадарлијске заставе уписали у историју Скадарлије улази наш познати глумац Александар Срећковић Кубура. Поред домаћина програма Милана Милосављевића, у програму учествују реномирана вокална уметница Данка Стојиљковић, глумица Народног позоришта и председница Удружења љубитеља Скадарлије, Вјера Мујовић, затим вокалне солисткиње РТС-а и Радио Београда, Весна Димић и Биљана Петковић, наши глумци Љиљана Јакшић и Бојан Хлишч, који ће наступати у пратњи оркестра „Скадарлијски момци“. Уметнички центар Талија ће извођењем грађанских игара увеличати амбијент и атмосферу у Скадарској улици.  На Платоу испред Куће Ђуре Јакшића, од 13 часова на репертоару је мини музички концерт, у извођењу електричног гудачког квартета, Dinamika Music. 

Током читавог дана, за посетиоце Скадарлије ће бити приређен Мастер Крафт скадарлијски базар, продајна изложба ручних радова, уметнина, накита и домаћих производа наших произвођача, а скадарлијски угоститељи се спремају да срдачно дочекају све скадарлијске госте.

Подели вест