Frankenštajnova majka.jpg
промо

промо

Манифестације

ПРОМОЦИЈА РОМАНА ЈЕДНЕ ОД НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ ШПАНСКИХ СПИСАТЕЉИЦА: Роман „Франкенштајнова мајка“ биће представљен у Институту Сервантес

07.06.2023.

ПРОМОЦИЈА РОМАНА ЈЕДНЕ ОД НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ ШПАНСКИХ СПИСАТЕЉИЦА: Роман „Франкенштајнова мајка“ биће представљен у Институту Сервантес
Величина слова

Роман „Франкенштајнова мајка“ Алмудене Грандес биће представљен у четвртак, 8. јуна у 19 часова у Свечаној сали Института Сервантес у Београду.

Где се одржава

Институт Сервантес


Када се одржава

8. јун


Институт Сервантес и издавачка кућа Блум представљају превод на српски језик „Франкенштајнове мајке“ Алмудене Грандес. Овај роман је, у преводу Јасмине Миленковић, објављен крајем прошле године.

Уз Миленковић, на промоције књиге говориће и Тамара Крстић из издавачке куће Блум. Увод у разумевање дела Алмудене Грандес, као и улоге коју је имала у књижевности шпанске транзиције, представиће професор Владимир Карановић са Катедре за иберијске студије Филолошког факултета Универзитета у Београду.

„Франкенштајнова мајка“ пети је, уједно и последњи роман у недовршеној секстологији „Епизоде бесконачног рата“ Алмудене Грандес, једне од најзначајнијих модерних шпанских списатељица. Романи нису међусобно повезани, али заједно чине једну дубоку и надасве потресну анализу Франкове Шпаније и свих страхота које је та диктатура донела са собом.

Прерана смрт Алмудене Грандес спречила ју је да напише завршни роман, али то свакако не умањује величину овог књижевног пројекта који је обележио не само каријеру ове списатељице, већ се слободно може рећи и целокупну савремену шпанску књижевност.

Подели вест