Pozivnica.jpg
промо

промо

Манифестације

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ВЛАДИМИРА АРСИЋА: Хорничар уметничког живота представља збирку интервјуа, критика и есеја

08.02.2024.

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ВЛАДИМИРА АРСИЋА: Хорничар уметничког живота представља збирку интервјуа, критика и есеја
Величина слова

Промоција књиге "Трећи парадокс" Владимира Арсића, биће одржана у четвртак 8. фебруара 2024. г. у РТС Клубу (зграда Радио Београда, улаз из Светогорске) у 18 часова.

Где се одржава

РТС клуб


Када се одржава

8. фебруар


На промоцији ће говорити: Радомир Путник (писац, драматург, театролог, позоришни и књижевни критичар), Мирослав Дамјановић (власник издавачке куће NNK Internacional) и сам аутор. 

Владимир Арсић је дипломирани драматург, драмски писац, сценариста и новинар. Позоришном критиком се бави већ три деценије. Написао је тридесет драмa, драматизовао је двадесетак текстова и написао више од стотину сценарија за емисије.

Радио је у Радио Београду од 1975. г. као уредник емисије посвећене култури под називом "Радиоскоп" и као одговорни уредник Редакције за културу Првог програма. Од маја 1987. радио је у Телевизији Београд. Аутор је неколико серија и емисија ("Театар у Срба", "Колективне сенке", "Лет на сцени", "Код Хиперборејаца", "Милосрдни анђео" и др.). Радио је
и као уредник Редакције за културу РТС-а, те као главни и одговорни уредник Културно-забавног програма, а касније и као одговорни уредник Програма за младе на истој телевизији. До пензије (2008-2010) био је одговорни уредник Драмског програма РТС-а.

Објавио је књигу позоришних критика "Приказивачи вештина", роман "Рајске преваре" и зборник интервјуа, критика и есеја "Трећи парадокс". Више пута награђиван за драмске текстове (радија, телевизије и позоришта).

Књига "Трећи парадокс" представља зборник интервјуа, критика и есеја из области позоришне уметности. У овој књизи Арсић у својству хроничара уметничког живота пише о позоришним представама, телевизијским пројектима, као и о уметницима и личностима које су оставиле приметан траг у српској култури.

Рецезент књиге је Радомир Путник, писац, драматург, театролог, позоришни и књижевни критичар.

Подели вест