E_pozivnica_Da-li-i-kod-tebe-pljusti.png
промо

промо

Манифестације

ТРИЛЕРСКИ ЗАПЛЕТ КОЈИ БАЦА НОВО СВЕТЛО НА ДОГАЂАЈЕ У ВЕЗИ СА РАСПАДОМ СФРЈ: Роман „Да ли и код тебе пљушти?“ доноси занимљиве историјске тренутке

19.02.2024.

ТРИЛЕРСКИ ЗАПЛЕТ КОЈИ БАЦА НОВО СВЕТЛО НА ДОГАЂАЈЕ У ВЕЗИ СА РАСПАДОМ СФРЈ: Роман „Да ли и код тебе пљушти?“ доноси занимљиве историјске тренутке
Величина слова

Роман угледне новинарке и књижевнице Соње Ћирић „Да ли и код тебе пљушти?“ биће представљен у четвртак 22. фебруара од 18 сати у књижари Делфи СКЦ, а о књизи ће, поред ауторке, говорити и уредник недељника Време Филип Шварм и уредница у Лагуни Дубравка Драговић Шеховић.

Када се одржава

22. фебруар


Исприповедан у форми дијалога, роман „Да ли и код тебе пљушти?“ доноси трилерски заплет који баца ново светло на догађаје у вези са распадом СФРЈ. Прошло је 28 година откако су се последњи пут чули некада најбољи пријатељи Војин Иконић и Маја Бојанић. Војин се у одсудном историјском тренутку преселио у Словенију и ради као документариста у словеначкој војсци. Маја је књижевница и амбициозна новинарка београдског недељника. 

Њихов телефонски разговор наћи ће се у виду транскрипта у рукама инспектора српске полиције, а затим ће га прочитати и његове колеге из Словеније. Обе стране знају да Маја већ извесно време истражује о српско-словеначком пројекту који је утицао на избијање рата у Југославији. Војин је Маји неопходан да дође до података о језивом замешатељству које је било строго чувана тајна јер му је намена била да се преко медија утиче на мишљење Југословена о Југославији, да се разбију идеје о једнакости међу народима и тако се изазове крвави сукоб међу њима. 

Разговор двоје отуђених другова донеће бројна (не)пријатна открића и одгонетнути многе тајне које ни једној ни другој држави нису у интересу да доспеју у јавност.

Подели вест