shutterstock_1916004091.jpg
shutterstock

shutterstock

Манифестације

17 БЕОГРАДСКИХ ОПШТИНА УЧЕСТВОВАЛО У ПОНУДИ ТОБ-А: Успешно завршен Међународни сајам туризма у Београду

26.02.2024.

17 БЕОГРАДСКИХ ОПШТИНА УЧЕСТВОВАЛО У ПОНУДИ ТОБ-А: Успешно завршен Међународни сајам туризма у Београду
Величина слова

Завршени су 45. Међународни сајам туризма и 19. Међународни сајам хотелско-угоститељске опреме „Хорека – опрема” у Београду, саопштено је из „Београдског сајма”.

Како је наведено, манифестације су оправдале очекивања и наговестиле улазак у нову еру развоја туризма. Чак 42.453 хиљаде посетилаца обишло је обе манифестације и забележено је више од 500 одржаних састанака, што представља рекордни број пословних сусрета у програму B2B.

Под слоганом „Авантура почиње овде!” у халама 1, 1А, 2А, 2C и 4 представљена је целокупна туристичка привреда, новитети и трендови у туристичком, хотелском и угоститељском бизнису, а окупљени су сви реномирани домаћи и страни учесници.

На Сајму туризма учествовало је више од 400 излагача, туристичких агенција, организација и хотела из више од 26 земаља.

Највише интересовања изазвала је Грчка, земља партнер, која је убедљиво најтраженије тржиште за грађане Србије који летују у иностранству. Најпопуларније дестинације и ове године су биле: Турска, Грчка, Црна Гора, Тунис, Бугарска, Словенија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Мађарска, Камерун, Габон, Намибија и Кипар.

Туристичка организација Београда промовисала је укупну туристичку понуду српске престонице и садржаје из понуде 17 београдских општина, а током сајма потписан је протокол о сарадњи с предузећем „Eкспо 2027”.

Подели вест