E_pozivnica_Sidro-na-dnu-noći.png
промо

промо

Манифестације

НОВА КЊИГА МИЛАНА ДАБОВИЋА ЈЕ ЛИРСКА ПРИЧА У ТРАДИЦИЈИ МИКЕ АНТИЋА: „Сидро на дну ноћи“ је прича о трагању за љубави и разумевањем

08.03.2024.

НОВА КЊИГА МИЛАНА ДАБОВИЋА ЈЕ ЛИРСКА ПРИЧА У ТРАДИЦИЈИ МИКЕ АНТИЋА: „Сидро на дну ноћи“ је прича о трагању за љубави и разумевањем
Величина слова

Промоција књиге „Сидро на дну ноћи“ Милана Дабовића биће одржана у четвртак 14. марта у кафетерији Букмаркер књижаре Делфи СКЦ у 18 часова.

Када се одржава

14. март


О овој књизи ће, поред аутора, говорити и проф. др Зорана Опачић, историчарка књижевности, и Зоран Пеневски, писац и уредник издања. У најбољој традицији Игора Коларова и Мике Антића, „Сидро на дну ноћи“ је емотивна и лирска прича о трагању за љубављу и разумевањем. 

Девојчица Пауна са својим дедом покушава да разуме свет око себе: зашто је отац напустио њу и њену мајку, зашто се другарице тако понашају према њој. Дала је све од себе: понашала се пристојно, сређивала ормаре и своју собу, чак је и поправила оцене до полугодишта. Али њен отац је и даље био тужан кад би долазио. Изгледао јој је као машиновођа који гледа у воз који полако обраста у траву. Кад је полугодиште дошло, њени родитељи су заборавили на родитељски. Пауна је оставила књижицу на столу, готово са свим петицама, али је они нису ни приметили. Милан Дабовић је рођен 1992. у Ивањици. Завршио је Учитељски факултет у Београду и ради као учитељ. Издао је три збирке песама: „Залазак“ (2013), „На раскршћу“ (2014) и „Мимоход“ (2019). „Сидро на дну ноћи“ је његов први роман.

Подели вест