RTS KLUB Chkalja POZIV.jpg
промо

промо

Манифестације

ДАНИ ЧКАЉЕ У РТС КЛУБУ: Програм који ће вас подсетити на опус једног од највећих српских комичара

28.03.2024.

ДАНИ ЧКАЉЕ У РТС КЛУБУ: Програм који ће вас подсетити на опус једног од највећих српских комичара
Величина слова

Поводом обележавања 100 година од рођења мајстора комедије Миодрага Петровића Чкаље у РТС Клубу, зграда Радио Београда, од понедељка 1. априла до среде 3. априла од 13 до 15 часова посетиоци ће имати прилике да се подсете значаја стваралачког опуса једног од највољенијих комичара свог времена уз приказе одабраних радијских и телевизијских емисија.

Где се одржава

РТС клуб


Када се одржава

3. април


Дани Чкаље у РТС клубу почињу у понедељак 1. априла у 13 часова разговором о његовом делу на Телевизији са глумицама Јелисаветом Секом Саδлић, Горицом Поповић и Јованом Петровић. Модератор разговора је редитељ Марко Мисирача. У наставку програма првог дана следи емисија поезије „Мушкарци, жене, деца, животиње и остало" по сценарију Слободана Новаковића, у режији Здравка Шотре из 1970. године и једна епизода серије „Људи и папагаји" по сценарију и у режији Радивоја Лоле Ђукирћа (1967).


Другог дана биће представљено радијско лице Миодрага Петровића Чкаље. У разговору учестују: Весна Перић, драматург и уредница Драмског програма Радио Београда, Владимир Јокић, дугогодишњи уредник Заδавно-хумористичке редакције Радио Београда, Бора Ољачић, хумориста а модератор је Ранко Стојиловић, новинар Радио Београда.

Трећег дана, такође у 13 часова, посвећен је драмском опусу Миодрага Петровића. Говориће др Драгана Чолић-Биљановски,редовни професор ФДУ, Саша Радојевић, редитељ, филмски критичар и уредник у Редакцији драмског и домаћег серијског програма РТС и Марко Мисирача, редитељ. Улаз је слободан.

Подели вест