11.4.jpg
промо

промо

Манифестације

УПОЗНАЈТЕ НАЈЗНАЧАЈНИЈЕ СКАНДИНАВСКЕ АУТОРЕ: Трибина у ДКСГ посвећена је писцима који су на светској књижевној сцени кључни, међу њима су Нобеловци

08.04.2024.

УПОЗНАЈТЕ НАЈЗНАЧАЈНИЈЕ СКАНДИНАВСКЕ АУТОРЕ: Трибина у ДКСГ посвећена је писцима који су на светској књижевној сцени кључни, међу њима су Нобеловци
Величина слова

Представљање скандинавских аутора у издању Блум издаваштва биће одржано у четвртак 11. априла у 19 часова у Клубу Магистрала „Драган Ве Игњатовић” Дома културе „Студентски град".

Где се одржава

ДКСГ, Клуб Магистрала „Драган Ве Игњатовић”


Када се одржава

11. април


„Меланхолија" Јуна Фосеаи, „Вандализам" Тома Kринстенсена у преводима Радоша Kосовића, затим „Божићни ораторијум" Тунстрема у преводу Зорице Kовачевић наслови су који ће бити тема овог сусрета у ДКСГ. 

На трибини коју модерира Тамара Митровић учествују Радош Kосовић, Зорица Kовачевић и Тамара Kрстић.

Јун Фосе (1959), добитник Нобелове награде за књижевност 2023, један од најважнијих савремених светских писаца, написао је више од 20 прозних дела, 30 драма и 8 збирки поезије. Том Kринстенсен (1893 –1974), један од кључних стваралаца изгубљене генерације после I светског рата, аутор је збирки поезије које су класици данског експресионизма. Писао је романе, приче, песме, есеје, путописе, а роман Вандализам (1930) је његово најзначајније дело.

Јеран Тунстрем (1937–2000), један од значајнијих писаца шведске књижевности друге половине XX века, писао је романе, песме, приче и радио-драме, а најпознатији је по ѓ„Божићном ораторијуму".

Подели вест