MIX_7427.jpg
београд.рс

београд.рс

Манифестације

„БЕОГРАДСКИ ДАНИ ПОРОДИЦЕ 2024” ПОСВЕЋЕНИ ТЕМЕЉУ НАШЕГ ДРУШТВА: Богат програм на више локација обухвата и неколико добро знаних, Београђанима омиљених манифестација

10.04.2024.

„БЕОГРАДСКИ ДАНИ ПОРОДИЦЕ 2024” ПОСВЕЋЕНИ ТЕМЕЉУ НАШЕГ ДРУШТВА: Богат програм на више локација обухвата и неколико добро знаних, Београђанима омиљених манифестација
Величина слова

Манифестација „Београдски дани породице 2024” чији је идејни творац и оснивач председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић биће одржана од 13. априла до 15. јуна и доноси раскошан садржај на више градских локација у коме ће моћи да уживају Београђани и сви гости који током два месеца буду посетили град.

Где се одржава

Трг републике


Када се одржава

од 13. априла до 15. јуна


Породица је нуклеус сваког друштва, а нажалост живимо у временима када форма традиционалне породице тешко опстаје и зато не смемо никада да одустанемо од борбе за породицу, јер на крају крајева и сви ми који живимо у Србији смо једна велика породица, српски народ и сви грађани ове земље, изјавио је данас председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић на конференцији за новинаре поводом почетка манифестације „Београдски дани породице”, која ће свечано бити отворена 13. априла у 11 часова.

Поред главне бине на Тргу републике предвиђенe за музички део програма, на више локација посетиоце очекују разноврсни садржаји, а међу њима су и традиционалне манифестације попут „Карневала бродова” на Сава променади, „Уличног карневала” и „Колективног венчања”, најавила је на данашњој конференцији у име организатора Исидора Лукић.

„Обећао сам да ће „Дани породице" да трају много дуже. Ове године ће они трајати два месеца, и мислим да начин на који ћемо прићи породици, начин на који ћемо прићи једни другима, начин на који ћемо покушати да покажемо једну врсту љубави којe је, у данашње време, све мање због брзине живота, оно што треба да карактерише и ову манифестацију, јесте нешто што карактерише овај наш леп и бео град".

Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда (из обраћања током отварања манифестације, 13. априла 2024.)

– Манифестација ће имати 18 тематских зона на више локација, пре свега у појасу од Трга републике, преко Кнез Михаилове улице па све до Калемегдана. На тим локацијама ће бити постављено 10 бина. Планирано је да се на централној бини на Тргу републике организују велики вечерњи концерти. У склопу манифестације биће одржани и већ традиционални догађаји, као што су „Карневал бродова”, „Улични карневал” и „Колективно венчање”. Биће организовано више од сто концерата класичне, џез, блуз и поп-рок музике, као и преко 50 биоскопских пројекција на отвореном и више од 30 позоришних представа – рекла је Лукићева.

На свечаном отварању манифестације „Београдски дани породице” у суботу 13. априла у 11 часова наступају интерпретаторке изворне музике, сестре Марија и Марина Гобовић. Током свечаног програма наступају Музичка породица Божић, хор Храма Светог Саве, КУД „Димитрије Котуровић", плесна трупа „Уна Сага Сербика", хор Дечјег културног центра Београд и ансамбл „Бели анђео".  

Вечерњи програм трајаће од 18 до 20 часова када ће наступити вокални дует „Сесттре Гобовић" и плесна трупа „Уна Сага Сербика".  

 Видео-материјал можете преузети овде.

Подели вест