shutterstock_1232434045
shutterstock

shutterstock

Манифестације

„ПОРОДИЧНИ БАЛ” ДОНОСИ ПЛЕС И НАРОДНУ ИГРУ ЗА СВЕ: Културно уметничка друштва наступају на „Београдским данима породице”

17.04.2024.

„ПОРОДИЧНИ БАЛ” ДОНОСИ ПЛЕС И НАРОДНУ ИГРУ ЗА СВЕ: Културно уметничка друштва наступају на „Београдским данима породице”
Величина слова

Петак је дан за игру и плес, те је централна бина Трга Републике резервисана за „Породични бал” и наступе културно уметничких друштава, у оквиру манифестације „Београдски дани породице”.

Где се одржава

Трг Републике, Београд


Када се одржава

19. април


Манифестација „Београдски дани породице 2024” чији је идејни творац и оснивач председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић траје до 15. јуна и доноси богат садржај на више градских локација у коме ће моћи да уживају Београђани и сви гости који током два месеца буду посетили град.

„Породични бал” је догађај који ће обележити 19. април, петак и то сплетом различитих игара у извођењу културно уметничких друштава. Културно уметничка друштва се сматрају удружењима од народног значаја за очување обичајних вредности, под покровитељством су државних, обласних и општинских установа. Коло као облик народног плеса је широко распрострањено скоро у свим народима. Нарочито је карактеристично за јужнословенске народе. Српска народна кола су назив за народне игре Срба, које су распрострањена у актуелној играчкој пракси Србије. Најстарије верзије (моравац и кукуњеш) забележене на територији централне Србије у другој половини 19. века. Коло је елемент нематеријалног културног наслеђа изразито присутан у различитим сферама живота у Србији данас. У оквиру „Породичног бала” наступиће и клуб историјског плеса.

Од 17 до 20 часова

1. Клуб историјског плеса
2. КУД Станко Пауновић
3. КУД „Прњавор”
4. КУД ЛИРА
5. ОШ „Милош Црњански” Београд
6. КУД Опанак
7. Ансамбл Староградска Србија
8. Водитељ: Катарина Симоничић

Зона џез, блуз и рок музике (локација - Делијска чесма)

Трајање: 16  до 21 час

Џез џем сешн 16 часова
Милош Чоловић секстет 18 часова
Funktastic Coalition 19:30 часова

Пратећи програм: Улични артисти на бројним пунктовима у Кнез Михаиловој улици

Подели вест