Sava Centar - Aleksandra Šević 1.jpg
промо

промо

Манифестације

БЕОГРАДСКА ИНТЕРНАЦИОНАЛНА НЕДЕЉА АРХИТЕКТУРЕ – БИНА 2024: Дело Милана Злоковића и Николе Добровића главне теме

29.04.2024.

БЕОГРАДСКА ИНТЕРНАЦИОНАЛНА НЕДЕЉА АРХИТЕКТУРЕ – БИНА 2024: Дело Милана Злоковића и Николе Добровића главне теме
Величина слова

Овогодишње, 19. издање Београдске интернационалне недеље архитектуре – БИНА 2024 биће одржано од 30. маја до 29. јуна у организацији Друштва архитеката Београда и Културног центра Београда.

Где се одржава

Ликовна галерија КУлтурног центра Београда


Када се одржава

29. јун


Централна тема овогодишње Београдске интернационалне недеље архитектуре је „Одјеци модернизма” која се бави питањима односа савременеархитектуре и модернизма, поукама и разменама пројектантских искустава у сфери урбанизма, архитектуре, дизајна и на примерима реализованих објеката (Сава центар, БИГЗ), који припремају отварања у 2024. години, а део су културног наслеђа модернистичког покрета града Београда.

У оквиру БИНА програма посебна пажња ће се ове године поклонити модернистичком периоду архитекте и професора Милана Злоковића (1898-1965) који је уз Николу Добровића један од наших најзначајних архитеката модерне архитектуре.

Деветнаеста БИНА биће отворена 30. маја у 19часова у Ликовној галерији Културног центра Београда, изложбом „Вила Прендић – нови поглед, ново трајање”, која за циљ има приближавање стамбене архитектуре међуратног модерног правца, њену обнову и прилагођавање савременим условима живота, уз очување вредности архитектуре и постулата на којима је заснована. БИНА траје до 29. јуна.

Подели вест