shutterstock_2290146991.jpg
shutterstock

shutterstock

Манифестације

ПРИБЛИЖИТЕ ДЕЦИ ПОЈМОВЕ „КОНЗЕРВАЦИЈЕ“ И „РЕСТАУРАЦИЈЕ“: Радионице и апликација непокретном културном наслеђу „Београд знам да чувам“ на „Данима породице"

10.05.2024.

ПРИБЛИЖИТЕ ДЕЦИ ПОЈМОВЕ „КОНЗЕРВАЦИЈЕ“ И „РЕСТАУРАЦИЈЕ“: Радионице и апликација непокретном културном наслеђу „Београд знам да чувам“ на „Данима породице"
Величина слова

Завод за заштиту споменика културе града Београда, у оквиру градске манифестације „Дани породице 2024“, организује програм радионица едукативног пројекта „Наслеђе за децу“

Када се одржава

16. мај


Завод за заштиту споменика културе града Београда, у оквиру градске манифестације „Дани породице 2024“, организује програм радионица едукативног пројекта „Наслеђе за децу“: вечерас су малишани имали прилике да разговарају са запосленима Завода и у форми интерактивне презентације сазнали су више о делатности Завода – служби заштите и непокретним културним добрима на подручју града Београда

Циљ ове радионице био је проширивање знања и успостављање односа према културном наслеђу Београда као вредности коју треба чувати. Стручни сарадници Завода приближили су деци појомове „конзервације“ и „рестаурације“ и објаснилии им зашто су оне важне у области заштите непокретних културних добара.

О културној баштини престонице учесници радионица су вечерас, као и у свим предстојећим радионицама које се одржавају четвртком и петком, имати прилике да сазнају више о овој теми уз помоћ савремених технологија и науче путем прве апликације о непокретном културном наслеђу „Београд знам да чувам“. За успешне активности на радионицама као поклон учесници добијају радну свеску и бојанку „Наслеђе за децу". 

Радионице Завод за заштиту споменика културе града Београда се у оквиру „Београдских дана породице" одржавају четвртком и петком, у времену од 17 до 19 часова, а суботом и недељом у времену од 11 до 19 часова. Радионице су намењене деци узраста од 6-10 година, али могу и пожељно је да учествују сви чланови породице и све генерације.

Подели вест