Srpsko tradicionalno pevanje, OMŠ Nevena Popović u Grockoj.jpg
Ана Јовановић, архив ОМШ „Невена Поповић" у Гроцкој

Ана Јовановић, архив ОМШ „Невена Поповић" у Гроцкој

Манифестације

СРПСКИ ВОКАЛНИ РЕПЕРТОАР НА „ДАНИМА ПОРОДИЦЕ": Наступ младих талената Основне музичке школе „Невена Поповић“ из Гроцке

10.05.2024.

СРПСКИ ВОКАЛНИ РЕПЕРТОАР НА „ДАНИМА ПОРОДИЦЕ": Наступ младих талената Основне музичке школе „Невена Поповић“ из Гроцке
Величина слова

У оквиру манифестације „Београдски дани породице“ у недељу 12. маја 2024. године године од 13 и 16 часова ученице Одсека за српско традиционално певање и рок-бендови „Чудна шума“ и „Детектори музике“ Основне музичке школе „Невена Поповић“ из Гроцке одржаће концерт на централној бини на Тргу републике у Београду.

Где се одржава

Трг републике


Када се одржава

12. мај


У недељу, 12. маја у 13 часова, публика че најпре уживати у звуцима традиционалне песме које ће бити изведене у аутентичним и обрађеним интерпретацијама. Представиће се преко 15 ученица са српским вокалним репертоаром са простора целе Србије, али и шире са простора где живи српски народ. Музички пратњу, као и подршку на сцени даће наставници школе који се увек несебично дају и заједно са децом раде на очувању правих културних, социјалних, али и породичних вредности.

Затим, у 16 часова на сцену ступају бендови дечака и девојчица који ће публику подсетити на популарну српску рок сцену - од Бајаге и инструктора, Владе Дивљана, Електричног оргазма, Дисциплине кичме, Партибрејкерса, Октобра 1864, Кербера и Ван Гога до групе Метак, Ју групе, Смака, Кугуарса и Деце лоших музичара. Они ће се представити и својим ауторским песмама

Одсек за српско традиционално певање: У циљу очувања и популаризовања традиционалне музике, нарочито вокалне праксе у свим њеним појавним видовима, ученице Одсека за српско традиционално певање својим ангажовањем и залагањем чести су гости различитих манифестација и догађаја како на локалном, тако и на највишем нивоу. Такође, од првог дана постојања Одсека ученици радо учествују на такмичењима српске песме, тако да се школа може похвалити бројним наградама на различитим такмичењима.

Рок бендови школе: Ђачки бендови изводе домаћу рок музику, стварају и сопствене нумере, а аутори су и песме „Давалац крви“ за Црвени крст Београда. Познати су по својим хуманитарним концертима, музичким радионицама за другаре на болничком лечењу, наступима на БгИнвазији, „Улици отвореног срца“, „Светском дану детета“ и многим другим манифестацијама и акцијама.  

„Београдски дани породице" су манифестација од изузетног значаја чији је идејни творац и иницијатор председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић.

„Дани продице" који се ове године одржавају други пут трајаће до 15. јуна, а програмски концепт је широк и богат тако да ће сваки члан породице и сви грађани моћи да очекују квалитетан садржај у сфери својих интересовања, било да је реч о музици, спорту, едукацији, традицији или забави.

Подели вест