београд.рс

београд.рс

Манифестације

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ПОРОДИЦЕ БЕОГРАД ОБЕЛЕЖАВА ВЕЛИКИМ КАРНЕВАЛОМ: 300 малишана учествује у дефилеу

14.05.2024.

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ПОРОДИЦЕ БЕОГРАД ОБЕЛЕЖАВА ВЕЛИКИМ КАРНЕВАЛОМ: 300 малишана учествује у дефилеу
Величина слова

Међународни дан породице 15. мај биће обележен великим целодневним програмом и карневалом у оквиру „Београдских дана породице". Тема карневала је „Љубав и породица”.

Где се одржава

Кнез Михаилова, Трг републике


Када се одржава

15. мај


Манифестација од изузетног значаја „Београдски дани породице" чији је оснивач и идејни творац председник Привременог органа Града Београда  Александар Шапић за главну мисију има промоцију и јачање породичних вредности: Међународни дан породице биће обележен великим карневалом у којем учествује 300 деце. 

У наставку сазнајте програм „Породичног београдског карневала", тачну сатницу нумера и наступа 15. маја у оквиру „Београдских дана породице" на којем учествују 300 деце из вртића са Старог града, седморо уличних акробата, четворо мирор аниматора, мажуреткиње, оркестар Министарства унутрашњих послова, фолклорна друштва, Бели, Центар за хитне поправке расположења и два кловна-водитеља. 

Окупљање учесника карневала је заказано за 11:45 часова код фонтане Рибар. Децу дочекују аниматори и акробате који деле балоне, а програм почиње тачно у подне. 

Редослед група у поворци карневала:
1. Фолклорни пар који носи заставу Србије и заставу Београда
2. Мажуреткиње
3. Полицијски оркестар
4. Мирори аниматори
5. Група од 100 деце (подељена по групицама коју предводе васпитачи са
натписима на којима пише име вртића као и породицу коју они представљају)
6. Акробате
7. Група од 100 деце (подељена по групицама коју предводе васпитачи са
натписима на којима пише име вртића као и породицу коју они представљају)
8. Акробате
9. Група од 100 деце
10. Фолклорни извођачи

Свака групица деце биће маскирана у одређену породицу (породица пачића, породица цвећа, лавића...), а за суграђане ће имати посебна изненађења у виду папирића са порукама о породици које ће деле суграђанима

Поворка у 12.03 часова успорава код ТЦ Рајићеве на којој ће бити петоминутни концерт најмлађих фолклораша. Након наступа колони ће се прикључити фолклорни извођачи.

У 12.10 часова поворка успорава код бине код Института Сервантес. На бини је бенд „Центар за хитне поправке расположења” који пева песме о Београду, а дуж целе Кнез Михаилове деца ће добијати балоне на поклон. 

У 12:30 часова поворка пристиже до главне бине на Тргу Републике. На бини ће их дочекати два кловна-водитеља који ће обрадовати децу кратком представом о пријатељству, љубави и породици.

У 12:40 часова када пристигну и последњи чланови карневала почиње главни програм на бини. Кловнови-водитељи најављују децу са најиноватвнијим костимом да им се придруже на бини. 

Главни програм на бини на Тргу Републике
13 часова Наступ Оркестра Министарства унутрашњих послова (5 минута)
13.05 часова Наступ аниматора (испред бине)
13.10 часова Наступ Мажуреткиња (на бини,  минута)
13.13 часова Мирор аниматори
13.15 часова Наступи најмлађег фолклора и мало старијег
14.00 часова Наступ хора Чаролија
15 часова Хор „Огрлица од бисера”
18 до 19 часова Програм Црвеног Крста
20 часова 700 година Грачанице

Породица је нуклеус сваког друштва, а нажалост живимо у временима када форма традиционалне породице тешко опстаје и зато не смемо никада да одустанемо од борбе за породицу, јер на крају крајева и сви ми који живимо у Србији смо једна велика породица, српски народ и сви грађани ове земље, изјавио је председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић на конференцији за новинаре поводом почетка манифестације „Београдски дани породице”, која трају до 15. јуна.

Подели вест