shutterstock_2471782295.jpg
shutterstock

shutterstock

Манифестације

ДОДЕЛА НАГРАДА И РЕВИЈА ПОБЕДНИКА КОНКУРСА „МОЈ ЉУБИМАЦ”: Најуспешније фотографије и литерарни радови на „Београдским данима породице"

07.06.2024.

ДОДЕЛА НАГРАДА И РЕВИЈА ПОБЕДНИКА КОНКУРСА „МОЈ ЉУБИМАЦ”: Најуспешније фотографије и литерарни радови на „Београдским данима породице"
Величина слова

Осми по реду фото и литерарни конкурс за децу и младе под називом „Мој љубимац”, у организацији Дечјег културног центра Београд и у сарадњи са ЈКП „Ветерина Београд”, одржаће се у оквиру манифестације ,,Београдски дани породице'' у Арт зони Студентског парка у недељу од 11 часова.

Где се одржава

Арт зона Студентског парка


Када се одржава

9. јун


Додела награда, ревија кућних љубимаца и музичко-сценски програм за децу биће одржани на сцени постављеној у Арт зони, а публика ће имати прилику да види победничке фотографије и да чује награђене младе песнике.

На конкурс је стигло око 170 фотографија и 300 песама и прича деце из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Српске, а фотограф Александар Деспотовић и писац Слободан Станишић изабрали су, по њиховом мишљењу, најуспешније радове који ће бити објављени на сајту www.dkcb.rs и посебном броју дигиталног часописа Чика Јова Змај.

У музичко-сценском програму учествују награђени млади песници – победници литерарног конкурса, деца из Хора „Чаролија'' и чланице Балетског студија Дечјег културног центра Београд са победничком кореографијом на овогодишњем Међународном фестивалу „Деца Балкана са духовношћу Европе” у Хаскову у Бугарској.

Програму ће присуствовати и љубимци који су били главни јунаци дечјих радова. Осим награда за најбољу фотографију и литерарни рад биће додељене и похвале за фотографије љубимаца у различитим категоријама – за најлењег, најхрабријег, најбољег научника, најмузикалнијег, са нај стилом, најчупавијег, најтужнијег, најуплашенијег, најспретнијег, највећег заводника, али и за љубимце са највећим ушима, за најзаљубљенији пар, најзабринутијег, најзнатижељнијег, најдоминатнијег и најбољег жонглера.

У оквиру програма ЈКП „Ветерина Београд” организоваће удомљавање напуштених паса из градског азила, а сви учесници и посетиоци имаће прилике да добију бесплатне ветеринарске савете.

Извор: Беоинфо

Подели вест